Κλιφ Μέιντλ: Τι να σου “πουν” 30.000 βολτ, όταν είσαι παλικάρι! (pics)

Στα αστέρια μέσα από τις δυσκολίες. Η συγκλονιστική ιστορία του Κλιφ Μέιντλ, αθλητή του Κανόε-Καγιάκ, που τον διαπέρασαν 30.000 βολτ, επέζησε και έγινε Ολυμπιονίκης.

Σε ηλικία 20 ετών, ο Κλιφ Μέιντλ βρέθηκε κοντά στο θάνατο, όταν χρησιμοποίησε, κατά τη διάρκεια μιας εργασίας σε εργοτάξιο, κομπρεσέρ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον διαπεράσουν 30.000 βολτ, ερχόμενος σε επαφή με ηλεκτρικά καλώδια ενώ πάνω από 15% του σώματός του ήταν σοβαρά εγκαύματα.

(Το παντελόνι και το παπούτσι του, μετά το ατύχημα)

Ο Μέιντλ, ωστόσο, επέζησε και κατάφερε, παράλληλα, να μην χάσει τα πόδια του, παρόλο που βρέθηκε κοντά στην απώλειά τους (το 1/3 από το γόνατό του είχε αποσυντεθεί), εξαιτίας του ατυχήματος. Συγκεκριμένα, οι γιατροί, λόγω της σοβαρής βλάβης πρότειναν ακρωτηριασμό, αλλά η οικογένεια του Μέιντλ ήρθε σε επαφή με τον πλαστικό χειρούργο, Malcolm Lesavoy, ο οποίος επινόησε μια καινοτόμο διαδικασία, ώστε να σώσει τα πόδια του.

Ο Αμερικανός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, ξεπέρασε το πρόβλημα και κατάφερε να πετύχει κάτι που φαινόταν αδιανόητο. Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1996 (Ατλάντα) και του 2000 (Σίδνεϊ), ως αθλητής του Κανόε-Καγιάκ.

Μάλιστα, στους Ολυμπιακούς του 2000, οι συναθλητές του, τον επέλεξαν ως σημαιοφόρο των ΗΠΑ και η στιγμή που κρατάει τη σημαία, κατά την είσοδο της αποστολής στο “Stadium Australia” μπροστά σε 114,714 ανθρώπους, να είναι από τις κορυφαίες της ζωής του.

Μετά τα όσα πέρασε, το μότο ζωής του Κλιφ Μέιντλ είναι το “Ad Astra Per Aspera”, δηλαδή “Στα αστέρια μέσα από τις δυσκολίες”. Πλέον, μιλάει στις παρουσιάσεις του για το θάρρος, την ελπίδα και την επίτευξη στόχων μέσα από τις αντιξοότητες. Χαρακτηριστικά, δηλαδή, που χρησιμοποίησε ως “όπλα” για να υπερνικήσει κάθε δυσκολία και να φτάσει στα… αστέρια!

Please follow and like us:
0