Αμερικανός με καρκίνο στον προστάτη άρχισε να μιλά με ιρλανδική προφορά -Τι είναι το σύνδρομο ξένης προφοράς

04/03/2023

Αμερικανός ανέπτυξε ιρλανδική προφορά λίγο αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, παρόλο που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ιρλανδία, λένε οι ερευνητές.

Ένας άνδρας από τη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος ήταν γύρω στα 50, ανέπτυξε ανεξέλεγκτη ιρλανδική προφορά μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο του προστάτη, παρόλο που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ιρλανδία.

Οι ερευνητές, προσπαθώντας να δώσουν μια εξήγηση σε αυτό το πρωτοφανές περιστατικό, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο εν λόγω άνδρας έπασχε από «σύνδρομο ξένης προφοράς» και τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις παγκοσμίως, όπως σημειώνουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε αυτό το σύνδρομο σε άτομο με καρκίνο του προστάτη και η 3η σε άτομο με κακοήθη όγκο.

«Η προφορά του ήταν ανεξέλεγκτη, υπήρχε πάντα και σταδιακά έγινε επίμονη», αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους, προσθέτοντας ότι πρώτη φορά ξεκίνησε 20 μήνες μετά τη θεραπεία του.

Επίσης ανεφεραν πως δεν διαπίστωσαν κάποια νευρολογική ή ψυχιατρική ανωμαλία. Η πιθανότερη αιτία είναι μια παρανεοπλασματική νευρολογική διαταραχή (PND). Δυστυχώς ο άνδρας πέθανε λίγους μήνες μετά.

Σύνδρομο ξένης προφοράς: Τι είναι και πώς προκαλείται; Διαβάστε με ένα κλικ στο News4Health.gr

#ΠΡΟΦΟΡΑ #ΚΑΡΚΙΝΟΣ_ΤΟΥ_ΠΡΟΣΤΑΤΗ #ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…