Από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ο διαγωνισμός για τους δικαστικούς, ως πότε οι αιτήσεις

16/03/2023

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι «η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) θα διενεργήσει το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για την εισαγωγή 311 εκπαιδευομένων στην ΕΣΔΙ, οι οποίοι πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, του κλάδου γραμματέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 7/9.3.2023, τεύχος ΑΣΕΠ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό καθώς και διευκρινιστικές ερωτήσεις αποκλειστικά στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών».

Υπενθυμίζονται τα εξής:

Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 10.03.2023
Λήξη υποβολής αιτήσεων: 29.03.2023

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη γραμματεία της Σχολής αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα υπεύθυνων δηλώσεων.

Επίσης δηλώνουν μία μόνο κατηγορία, στην οποία επιθυμούν να διαγωνιστούν, ήτοι κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ή κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ή κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), αναλόγως των τυπικών τους προσόντων. Με τις αιτήσεις συμμετοχής συνυποβάλλονται τα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των απαιτούμενων προσόντων και η έλλειψη των κωλυμάτων.

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων – Στάδια του διαγωνισμού

1. Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο (2) στάδια. Το πρώτο στάδιο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 και 23 Απριλίου και το δεύτερο στάδιο θα διεξαχθεί στην Αθήνα εντός του μηνός Ιουνίου.

2. Το πρόγραμμα, η εξεταστέα ύλη, η διαδικασία, ο ορισμός επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, το οποίο αναφέρεται στους υποψηφίους, στους όρους και στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της Επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού (του άρθρου 55Θ του ν. 4871/2021, Α’ 246), πλην των εξεταστικών κέντρων, τα οποία ορίζονται από τη Σχολή. Οι αποφάσεις της Επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Σχολής.

3. Το πρώτο στάδιο εξέτασης περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, με τη μορφή γραπτού δοκιμίου ή θεμάτων πολλα- πλής επιλογής, στα εξής αντικείμενα:

α) θέμα γενικής παιδείας,
β) θέμα σχετικό με την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν. 4798/2021 (Α’ 68) και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν. 4938/2022 (Α’ 109)] και
γ) στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού.

#ΕΘΝΙΚΗ_ΣΧΟΛΗ_ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…