Βρετανία: «Σπάνε» τον κανόνα των 100 ml υγρών, επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν έως και δύο λίτρα

14/03/2023

Το βρετανικό αεροδρόμιο καταργεί τον κανόνα των 100 ml υγρών και επιτρέπει στους επιβάτες να μεταφέρουν έως και δύο λίτρα στις χειραποσκευές τους.

Το αεροδρόμιο του Teesside έγινε το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταργεί τον κανόνα των 100ml (για τα υγρά χειραποσκευής).

Το μικρό αεροδρόμιο κατάφερε να νικήσει μια σειρά από μεγαλύτερους βρετανικούς συγκοινωνιακούς κόμβους, όπως το Χίθροου, το Στάνστεντ και το Γκάτγουικ του Λονδίνου – πράγμα που σημαίνει ότι όσοι πετάξουν για τις πασχαλινές τους διακοπές θα έχουν ένα πράγμα λιγότερο να ανησυχούν.

Νέοι «σαρωτές» που δείχνουν τις αποσκευές σε 3D θα επιτρέπουν στους επιβάτες να μεταφέρουν μαζί τους στο αεροσκάφος έως και 2 λίτρα υγρών

Επίσης, δεν θα χρειάζεται να αφαιρούν τα υγρά από την τσάντα τους – ή τους φορητούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές τους – πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας.

Το Υπουργείο Μεταφορών έχει θέσει στα αεροδρόμια προθεσμία έως το 2024 για να διασφαλίσει την εγκατάσταση των νέων συστημάτων σάρωσης αντικειμένων.

Αντιδρώντας στην είδηση ότι το Teesside είχε προλάβει τα μεγαλύτερα αεροδρόμια, ο δήμαρχος του Tees Valley Ben Houchen δήλωσε ότι το νέο σύστημα είχε λάβει θετικά σχόλια.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Για άλλη μια φορά το Teesside βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον κλάδο των αερομεταφορών, με τους C3 σαρωτές μας να έχουν τοποθετηθεί και να χρησιμοποιούνται ήδη».

«Λαμβάνουμε πολλά θετικά σχόλια από τους επιβάτες μας αυτή τη στιγμή και, καθώς οι πτήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές μας αρχίζουν να αυξάνονται στο τέλος του μήνα, οι σαρωτές αυτοί θα είναι ανεκτίμητοι για τη γρήγορη επεξεργασία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θα υποδεχτούμε στις πόρτες μας».

Μέχρι τότε η συνήθης εμπειρία των επιβατών θα είναι ότι τα υγρά θα παραμένουν στις… τσάντες.

#ΒΡΕΤΝΙΑ #ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ #ΕΠΙΒΑΤΕΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Παναθηναϊκός: Η σύζυγος του Τσεντί Οσμάν με τους εκατομμύρια followers και τη χρυσή καριέρα στην τουρκική τηλεόραση

Ο Τσεντί Οσμάν είναι το νέο απόκτημα του Πανθηναϊκού AKTOR και από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα δηλώνοντας ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Ο 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Oχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας ξεκίνησε από πολύ μικρός να ασχολείται με το μπάσκετ. Πρώτος σημαντικός σταθμός…

Ά. Πορτοσάλτε για Στ. Κασσελάκη: «Ήρθε με το μαγιό και το σκαρπίνι, πήρε ένα κόμμα και το κόμμα τον πέταξε έξω»

Άρης Πορτοσάλτε και Βαγγέλης Παπαδημητρίου σχολιάζουν τα μέτρα της ΔΕΘ, όπως ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματοποίηση εκλογής προέδρου μετά από σχετική πρόταση μομφής.…