«Δεν τα παρατάω ποτέ γιατί δεν θέλω να είμαι στο κρεβάτι»: Το μήνυμα του 10χρονου Παναγιώτη που πάσχει από μυϊκή ατροφία

10/03/2023

Ο μικρός αγωνιστής Παναγιώτης Ράπτης, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, στέλνει το μήνυμα του στα «άλλα παιδάκια» και μιλά για τα όνειρά του.

 

«Κάνω κολύμβηση από πολύ μικρός και boccia που είναι ένα παραολυμπιακό άθλημα. Είμαι μαθητής της Ε’ δημοτικού. Το πρωί πηγαίνω σχολείο και κατά τη διάρκεια της μέρας έχω φυσικοθεραπείες και διάφορες δραστηριότητες. Θα ήθελα να γίνω δικηγόρος ή αθλητικός δημοσιογράφος», είπε αρχικά.

«Δεν τα παρατάω ποτέ γιατί θέλω να είμαι σε καλή κατάσταση και όχι καθηλωμένος στο κρεβάτι. Το μήνυμα που στέλνω σε όσα παιδάκια αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία, είναι να μην τα παρατάνε ποτέ και να μην κλείνονται στο σπίτι», προσθέτουν.

«Όταν ήταν ενός έτους αντιληφθήκαμε πως δεν μπορούσε να σταθεί»

Η μητέρα του, Φανή Παγώνη, αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του γιού της, λέγοντας πως το μεγαλύτερό άγχος της είναι το πώς θα είναι η κατάσταση της υγείας του μεγαλώνοντας.

«Όταν ο Παναγιώτης ήταν 1 έτους αντιληφθήκαμε ότι δεν μπορεί να στηριχθεί και ανακαλύψαμε ότι έχει νωτιαία μυϊκή ατροφία. Ο Παναγιώτης από 6 ετών μέχρι σήμερα κάνει μια θεραπεία ανά 4 μήνες. Ευτυχώς είναι ένα δραστήριο και κοινωνικό παιδί και αυτό μας κάνει και εμάς πιο ευχάριστους. Είναι στρατιώτης. Μέχρι και πριν δυο χρόνια εργαζόμουν και μετά εγκατέλειψα γιατί η αναζήτηση τρίτων προσώπων ήταν δύσκολη», είπε αρχικά.

«Το μεγαλύτερο μου άγχος είναι το πως θα είναι η κατάσταση του Παναγιώτη μεγαλώνοντας. Η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια κάνει κάποιες ενέργειες σχετικά με τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας. Μία από αυτές τις ενέργειες είναι ο προσωπικός βοηθός», συμπλήρωσε.

#ΜΥΙΚΗ_ΑΤΡΟΦΙΑ #ΑΣΘΕΝΗΣ #ΜΗΝΥΜΑ #ΠΑΙΔΙ #ΓΟΝΕΙΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…