Εύκολη συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια

25/11/2023

Δείτε μία συνταγή για να κάνετε τα γιουβαρλάκια, εύκολα και γρήγορα. Τα γιουβαρλάκια είναι δημοφιλή σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, αλλά και στην Ελλάδα.

Τα γιουβαρλάκια είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που ανήκει στην κατηγορία των «μεζέδων» ή «μικρών πιάτων».

Πρόκειται για κεφτεδάκια που συνήθως κατασκευάζονται από κιμά κρέατος (συχνά αρνίου ή μοσχαριού), με αυγά, δημητριακά, και διάφορα μπαχαρικά.

Σχηματίζονται συνήθως σε μικρές σφαίρες και μετά ψήνονται ή τηγανίζονται. Συνήθως σερβίρονται με σάλτσα γιαουρτιού, ταχίνι, σκόρδο, μέντα, και πιθανόν πιπεριά που προσθέτουν γεύση και πικάντικη νότα στο πιάτο.

Συστατικά

1/2 κιλό κιμάς, μοσχαρίσιος

3 φλιτζάνια νερό

1 αβγό

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουτ. της σούπας μαϊντανός

4 κ. σ. ρύζι γλασέ

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

2 αβγά

χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ρύζι και το σκόρδο και τα ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτεις το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πλάθεις τον κιμά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις νερό περίπου μέχρι τη μέση και περιμένεις να βράσει.

Πλάθεις τον κιμά σε στρογγυλό σχήμα και βράζεις τα γιουβαρλάκια με κλειστό καπάκι για 35 περίπου λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με το σύρμα τα αβγά με το χυμό λεμονιού.

Μόλις τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα παίρνεις με μία κουτάλα λίγο λίγο από το ζουμί, το ρίχνεις στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας διαρκώς με ένα πιρούνι για να μην κόψει.

Συνεχίζεις ρίχνοντας 2-3 κουταλιές ακόμα και ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα.

Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις να βράσουν για μερικά ακόμη λεπτά.

Τα σερβίρεις ζεστά.

To άρθρο Εύκολη συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​  

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Τοπίο στην ομίχλη: Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που απλώθηκε από τα Κύθηρα ως τον Σαρωνικό

Ένα «τείχος» από νέφος αντικρίζουν σήμερα (15.03.2025) οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων στην Αθήνα, και όσοι πήγαν στη θάλασσα, εκμεταλλευόμενοι τις υψηλές θερμοκρασίες, για να δροσιστούν ή και να κολυμπήσουν. Το περίεργο νέφος δημιούργησε ασυνήθιστες εικόνες σε μεγάλο εύρος του παραλιακού μετώπου στην Αθήνα, με πολλούς να βγάζουν τα κινητά…

Ακρίβεια: Οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα και φθηνότερα, «κόβουν» και τη θέρμανση – Τι δείχνει έρευνα του ΟΠΑ

Προϊόντα «Made in Greece» και ιδιωτικής ετικέτας ψηλά στη λίστα αγορών των καταναλωτών. Μεγάλες επιπτώσεις στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών έχουν οι ανατιμήσεις των προϊόντων καθημερινής χρήσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ετήσιας έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την επιστημονική ευθύνη του διευθυντή του ερευνητικού εργαστηρίου, καθηγητή Γεωργίου Μπάλτα. Όπως…

Μαρία Καβογιάννη – Καίτη Κωνσταντίνου: Μια φιλία ζωής που άντεξε στον χρόνο

Ο θάνατος της Καίτης Κωνσταντίνου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφήνοντας πίσω της μια πορεία γεμάτη αξέχαστους ρόλους και δυνατές φιλίες. Μία από τις πιο ξεχωριστές ήταν εκείνη με τη Μαρία Καβογιάννη, μια σχέση που ξεκίνησε από τα πρώτα τους βήματα στην υποκριτική και παρέμεινε δυνατή μέχρι το τέλος. Από…

Θεσσαλονίκη: Έριξαν μολότοφ στο Μετρό – Βίντεο από τους βανδαλισμούς

Άγνωστοι πέταξαν τα ξημερώματα (15.03.2025) μολότοφ μέσα στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές στον σταθμό «Πανεπιστήμια». Η επίθεση με τις μολότοφ σημειώθηκε στις 3 το πρωί του Σαββάτου όταν ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης ήταν κλειστός. Στο βίντεο του «Status FM 107.7» φαίνεται η έκρηξη, αλλά και μπουκάλια από…

Ανακλήθηκαν αυτές οι κρέμες για την ακμή – Περιέχουν ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Τα πλήρη αποτελέσματα των δοκιμών θα είναι διαθέσιμα τους επόμενους μήνες. Ανακλήθηκαν κρέμες για την ακμή καθώς περιέχουν χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο. Έξι κρέμες ανακλήθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με ανακοίνωση του FDA. Σύμφωνα με ό,τι αναφέρει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), έξι προϊόντα για την ακμή ανακλήθηκαν…