Νέα καταγγελία σε βάρος του γιατρού «μεσσία» για θάνατο 30χρονου με καρδιοπάθεια: «Ο άνθρωπός σας θα ζήσει άλλα 20 χρόνια»

30/05/2023

Μια νέα καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, και αφορά στο θάνατο 30χρονου, έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε από τον 63χρονο.

Νέα καταγγελία, για θάνατο ενός 30χρονου αυτήν τη φορά, μετά από επέμβαση του 63χρονου καρδιοχειρουργού που καταγγέλλεται για θανάτους 15 παιδιών σε ιδιωτική κλινική στην Αττική, έφτασε στο MEGA.

«Μας ενημέρωσαν ότι…»

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 30χρονος ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του, «κατέληξε» στο χειρουργικό τραπέζι του 63χρονου μετά από εγχείρηση που, όπως καταγγέλλει ο συγγενής του, ήταν απλή και θα του εξασφάλιζε άλλα 20 χρόνια ζωής, όπως τους είχε πει ο γιατρός.

«Είμαι συγγενής ενός 30χρονου που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επέμβασης την άνοιξη του 2021 από τον συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Ο άνθρωπός μας είχε συγγενή καρδιοπάθεια κι είχε χειρουργηθεί βρέφος στο νοσοκομείο Παίδων με απόλυτη επιτυχία.

»Τους τελευταίους μήνες πριν τον θάνατό του παρουσίασε ορισμένες αρρυθμίες και ο συγκεκριμένος γιατρός μάς είπε ότι θα γίνει μια εγχείρηση χωρίς κίνδυνο που θα τον διασφαλίσει για 20 χρόνια. Όταν είμαστε έξω από το χειρουργείο, βγήκε ένας γιατρός και μας είπε ότι όλα πήγαιναν καλά. Όμως ξαφνικά μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα και θα αναγκασθούν να τον βάλουν στη ΜΕΘ».

«Μας έκανε εντύπωση πως…»

Αυτό που υπογραμμίζει ωστόσο, ως κάτι που έκανε εντύπωση στην οικογένεια του 30χρονου, είναι πως όταν η οικογένεια ζήτησε τα όργανά του προκειμένου να τα παραχωρήσει για μεταμόσχευση, το νοσοκομείο αρνήθηκε το αίτημα, λέγοντας πως όλα έχουν καταστραφεί.

«Αμέσως μετά κάλεσαν την αδελφή του και της ανακοίνωσαν ότι ο άνθρωπός μας ‘έφυγε’. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τον καρδιοχειρουργό γιατί μας είπαν ότι έφυγε γιατί είχε μια εκδήλωση όπου πήγε. Στη συνέχεια μας είπαν ότι ο οργανισμός του συγγενούς μας δε δέχθηκε ένα μόσχευμα ή κάτι σχετικό που επιχειρήθηκε να του βάλουν.

»Όμως εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι όταν ζητήσαμε τα όργανα όπως οι νεφροί, μάτια κι άλλα για να τα κάνουμε δωρεά, εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι όλα έχουν καταστραφεί. Δεν υπήρξε ιατροδικαστική εξέταση».

Τι λέει ο γιατρός

Από την πλευρά του γιατρού, η θέση του είναι πως η περίπτωση ήταν πιο σοβαρή από ό,τι λέγεται και έχασε τη ζωή του αφού δεν κατέστη δυνατόν να τεθεί η καρδιά του σε λειτουργία.

Σε αποστολή που έχει σταλεί στο υπουργείο Υγείας ασκείται κριτική για μία δική του μέθοδο, την οποία εφάρμοζε με ένα δακτύλιο που έφερε και το όνομά του και υπάρχουν αμφιλεγόμενες απόψεις για το εάν είναι αποτελεσματικό ή προβληματικό.

Αττική: «Για μένα είναι άγιος» – Γονείς υπέρ του καρδιοχειρουργού που καταγγέλλεται για θανάτους 15 παιδιών

Στον αντίποδα υπάρχουν και όσοι τον στηρίζουν. «26/10/13 χειρουργήθηκε η Νεφέλη μας».
Ήταν μόλις ενός έτους η μικρή Νεφέλη όταν χρειάστηκε να χειρουργηθεί για μια σοβαρή πάθηση στην καρδιά της.

«Μιλάμε για ενός έτους παιδί. Εμείς τα πρώτα μας κεράκια δεν σβήσαμε γιατί ήμασταν στο νοσοκομείο για εξετάσεις», λέει η Μαριλένα Παπαπαύλου, μητέρα της μικρής.

«Για μένα είναι άγιος»

Το χειρουργείο κράτησε 5 ώρες. Όταν ο γιατρός βγήκε αναψοκοκκινισμένος στον θάλαμο αναμονής, είπε στους δύο γονείς ότι η κόρη τους, ο μικρός Ταρζάν όπως την αποκαλούσε όλο το νοσοκομείο, τα κατάφερε.

«Κρεμόμουν από το στόμα του. Μόλις μου είπε ότι όλα πήγαν καλά – δεν με άφησε να του φιλήσω τα πόδια και μου είπε ‘να λες κάθε μέρα ευχαριστώ στον Θεό που είναι δίπλα σου η Νεφέλη’».

Σήμερα, αυτόν τον γιατρό που το 2013 έσωσε το κοριτσάκι της, 15 άλλοι γονείς που έχασαν το δικό τους σπλάχνο, τον καταγγέλλουν για πλημμελείς ενέργειες.

«Γιατί εγώ να δώσω 40.000 ευρώ, γιατί τόσο μου ζήτησε ένα πολύ γνωστός γιατρός. Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να πουλήσω το σπίτι μου; Να βγω για δανεικά; Εννοείται ότι θα το έκανα αλλά υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, που ναι, θα σας πω για μένα είναι σε εισαγωγικά ‘Άγιος’».

Τι ερευνούν οι Αρχές

Κι ενώ η κ. Παπαπαύλου έχει να πει μόνο τα καλύτερα για τον γιατρό που χειρούργησε τη 10χρονη, σήμερα, κόρη της, δεν ισχύει το ίδιο για τους 15 γονείς που με την επιστολή τους πυροδότησαν μια διεξοδική έρευνα της αστυνομίας.

Η έρευνα ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας και συνεχίστηκε από τη Δικαιοσύνη, ενώ έγινε και μία παραγγελία στις αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, προκειμένου να ερευνηθεί ποια παιδιά έχουν πεθάνει και τι ακριβώς αναφέρουν οι γονείς τους.

Μελανό σημείο της επιστολής είναι το γεγονός πως είναι ανυπόγραφη. Δεν υπάρχουν τα ονόματα των γονέων, την ώρα μάλιστα που κανένας από αυτούς δεν έχει υποβάλλει μήνυση ή έστω καταγγελία σε κάποιο αστυνομικό τμήμα.

«Ο γιατρός έχει κάνει αρκετές οικογένειες να υποφέρουν. Υποσχέθηκε το θαύμα, έλεγε ότι μόνο αυτός θα καταφέρει να σώσει τα παιδιά μας. Εμείς που το περάσαμε όλο αυτό το τραγικό γεγονός έχουμε ήδη προβεί σε καταγγελίες γι’ αυτόν τον υποτιθέμενο ‘άγιο’».

«Έχασα το εγγονάκι μου»

Κι ενώ αυτοί οι γονείς μέσα στον πόνο τους αναζητούν την αλήθεια για τον χαμό των παιδιών τους, μια άλλη γυναίκα συγκλονίζει με τη μαρτυρία της αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

Αυτός ο παιδοκαρδιοχειρουργός χειρούργησε και το δικό μου εγγονάκι θα πει. Ήταν μόλις 38 ημερών, δεν άντεξε και «έφυγε», όμως ο γιατρός αυτός έκανε τα πάντα για να το σώσει θα συμπληρώσει.

«Το εγγόνι μου γεννήθηκε με μια πολύ σοβαρή πάθηση. Είχαν σηκώσει τα χέρια. Δεν το αναλάμβανε κανείς. Κανείς δεν μπορούσε το δικό μου το εγγόνι να το αναλάβει. Και μας είπαν μέσα από το νοσοκομείο ότι μόνο αυτός μπορεί να το χειρουργήσει. Μόνο αυτό το χέρι μπορούσε να το χειρουργήσει.

»Κάνει 8 ώρες χειρουργείο, βγαίνει το μωρό από το χειρουργείο. Πάει στην εντατική. Τελικά το χάσαμε αλλά 38 ημερών το χειρούργησε. Τι να πεις τώρα γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Ότι φταίει ο [γιατρός]; Μην τρελαθούμε, αφού ξέραμε τη σοβαρότητα της κατάστασής μας».

«Αναλάμβανε περιστατικά που κανείς δε δεχόταν»

Ένας συνάδελφός του από μεγάλο νοσοκομείο της χώρας, λέει στο LIVE NEWS πως ο 63χρονος αναλάμβανε δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά, οπότε μοιραία το ποσοστό θνησιμότητας ανέβαινε κατά πολύ.

«Περαστικά τα οποία δεν ήθελαν άλλοι να αναλάβουν για να μη χαλάσουν τα ποσοστά τους, πήγαινε κι έλεγε ‘αναλαμβάνω εγώ’. Εξηγούσε στην οικογένεια τι ακριβώς κίνδυνοι υπάρχουν και τα αναλάμβανε. Μια επέμβαση καρδιάς είναι 20.000 ευρώ. Όταν έρχεται ο [όνομα] και λέει ‘δεν παίρνω τίποτα εγώ. Ας πάρει η κλινική ό,τι νομίζει’. Δικά μου παιδιά έχει χειρουργήσει χωρίς καν να με ξέρει και να τον ξέρω».

Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να διατυπωθεί με απόλυτη σαφήνεια η αιτία θανάτου αυτών των 15 παιδιών. 15 αθώες ψυχές που από την αρχή της ζωής τους έμελλε να παλέψουν με σοβαρές και σπάνιες παθήσεις στην ακόμα αναπτυσσόμενη καρδούλα τους.

#ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ #ΓΙΑΤΡΟΣ #ΘΑΝΑΤΟΣ #30ΧΡΟΝΟΣ #ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Στο Ναύπλιο το Tour du Péloponnèse 2024

Εβδομήντα αυτοκίνητα από 20 χώρες που συμμετέχουν φέτος στο Tour du Peloponnese 2024, καλούνται να διανύσουν με τ΄αυτοκίνητα – αντίκες 1200 χιλιόμετρα, σε διάστημα 10 ημερών με τελικό προορισμό το Λουτράκι. Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Γιάννης Καράμπελας Αλυτάρχης Tour du Peloponnese 2024…

Η Ελληνίδα δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του κόσμου

Η Κωνσταντίνα Σωτηρίου, μια 25χρονη Ελληνίδα δασκάλα, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο. Η 25χρονη συμμετείχε στον διαγωνισμό Miss Cosmo International 2024 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ho Chi Min του Βιετνάμ. Η ίδια είχε προετοιμαστεί εντατικά για τον διαγωνισμό για μήνες στο Πουέρτο Ρίκο, εκπαιδευόμενη από…

Αποκάλυψη-σοκ για τον stalker της Πάολα: «Πίστευε πως το παιδί μου είναι δικό του» (vid)

Ο stalker είναι ένα άτομο που παρενοχλεί το θύμα του με διάφορες μεθόδους και σε τέτοιο βαθμό, που του προκαλεί φόβο και ανησυχία. Σε ακραίες περιπτώσεις, το θύμα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ακόμα και την καθημερινότητά του. Θυμίζουμε άλλωστε και την πρόσφατη ανάλογη περιπέτεια του Γιάννη Πλούταρχου. Η Πάολα…