Πανελλήνιες 2023: Ο φεμινισμός και η θέση της γυναίκας στο θέμα έκθεσης

02/06/2023

Πανελλήνιες 2023 ΓΕΛ: Η ημέρα καταδίκης της βίας κατά των γυναικών και φεμινισμός είναι τα δύο κομμάτια στο θέμα έκθεσης των σημερινών πανελληνίων για τα ΓΕΛ.

Βία κατά των γυναικών, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία και ανθρώπινα δικαιώματα ήταν το θέμα της έκθεσης στις πανελλήνιες 2023 ΓΕΛ. Δείτε το θέμα της έκθεσης και της νεοελληνικής γλώσσας ΕΔΩ.

Σε λίγο θα ακολουθήσει ανάλυση όλων των σημερινών ερωτήσεων στο θέμα έκθεσης με την συνεργασία των φροντιστηρίων Μεθοδικό. Η σημαντική διαφορά στο φετινό θέμα έκθεσης είναι ότι η εξέταση δεν περιέχει άσκηση συνωνύμων αντιθέτων που συνηθίζεται.

Σε γενικές γραμμές το θέμα έκθεσης στο σύνολο ήταν βατό και πολύ αναμενόμενο από τα παιδιά.

Συγκεκριμένα το κείμενο 1 στο θέμα έκθεσης στις πανελλήνιες 2023 αναφέρει: Ημέρα καταδίκης της βίας εναντίον των γυναικών

Δεν υπάρχει στην ιστορία της ανθρωπότητας διαρκέστερη και διαστροφικότερη καθυπόταξη ανθρώπων από αυτή που υπέστησαν οι γυναίκες από τους άντρες. Αρχίζοντας από τον Αριστοτέλη αναρίθμητα ήταν τα μεγάλα πνεύματα που αρνιούνταν σε αυτές την ανθρώπινη αξία. Μέχρι τον 20ό αιώνα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλες οι συζητήσεις για την ισότητα θεωρούσαν ως δεδομένο ότι αυτή δεν περιλαμβάνει τις γυναίκες.

Η αντίληψη ότι είναι κατώτερα πλάσματα, φτιαγμένα για να εξυπηρετήσουν την αναπαραγωγή του κόσμου των ανδρών, είχε ως συνέπεια μια τέτοια κακομεταχείριση, βία και εκμετάλλευση, που όμοιά της δεν έχει υποστεί καμία άλλη ομάδα ανθρώπων (ούτε οι
μαύροι ούτε η εργατική τάξη, κανείς).

Σε πολλά μέρη του κόσμου ακόμα και σήμερα η ωμή βία εναντίον των γυναικών είναι καθημερινή πρακτική. Στις δικές μας κοινωνίες οι ωμότητες είναι παράνομες. Τα φαινόμενα, όμως, βιασμού, οικογενειακής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και ποικίλων άλλων προσβολών των γυναικών κάθε άλλο παρά σπάνια είναι.

Ξέρω ότι οι καθιερωμένες ημέρες μνήμης δεν συγκινούν. Σήμερα, όμως, ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών, δεν μπορεί παρά να αναλογιζόμαστε με ενοχή τη μεγαλύτερη αδικία που υπήρξε από καταβολής κόσμου, να συμπονούμε τις αμέτρητες γυναίκες θύματα, και να προσπαθούμε να οραματιζόμαστε δικαιοσύνη.

Συνεπώς τα θέματα μέσα στα SOS και τα αναμενόμενα καθώς δεν περιείχαν κάποια έκπληξη. Σε λίγη ώρα το Dnews με το Μεθοδικό θα ανεβάσουν τις απαντήσεις στο θέμα έκθεσης. Ο αγώνας θα είναι μακρύς και το Dnews σε κάθε ένα μάθημα πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινώνει τα θέματα πρώτο από το υπουργείο παιδείας και τις σωστές απαντήσεις με την βοήθεια των φροντιστηρίων Μεθοδικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις πανελλήνιες 2023

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2023 #ΓΕΛ #ΘΕΜΑ_ΕΚΘΕΣΗΣ #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΣΤΟ_ΘΕΜΑ_ΕΚΘΕΣΗΣ #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Παναθηναϊκός: Η σύζυγος του Τσεντί Οσμάν με τους εκατομμύρια followers και τη χρυσή καριέρα στην τουρκική τηλεόραση

Ο Τσεντί Οσμάν είναι το νέο απόκτημα του Πανθηναϊκού AKTOR και από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα δηλώνοντας ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Ο 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Oχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας ξεκίνησε από πολύ μικρός να ασχολείται με το μπάσκετ. Πρώτος σημαντικός σταθμός…

Ά. Πορτοσάλτε για Στ. Κασσελάκη: «Ήρθε με το μαγιό και το σκαρπίνι, πήρε ένα κόμμα και το κόμμα τον πέταξε έξω»

Άρης Πορτοσάλτε και Βαγγέλης Παπαδημητρίου σχολιάζουν τα μέτρα της ΔΕΘ, όπως ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματοποίηση εκλογής προέδρου μετά από σχετική πρόταση μομφής.…