Πρώην στελέχη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ στην επιτροπή διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη

03/03/2023

Ερωτήματα δημιουργούνται από το γεγονός πως στην επιτροπή έρευνας για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη από το γεγονός ότι τα δύο από τα τρία μέλη της επιτροπής είχαν διατελέσει στελέχη σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος την περίοδο 2010-2015 έχει διατελέσει Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ, το τρίτο μέλος, ο Βασίλης Προφυλλίδης έχει διατελέσει συνεργάτης του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, του ΟΣΕ, του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Γαλλικών Σιδηροδρόμων.

Με δεδομένο ότι τα προβλήματα στο ελληνικό σιδηρόδρομο είναι διαχρονικά, τι θα γίνει αν η επιτροπή διαπιστώσει στα αίτια προβλήματα παρελθόντων χρόνων (που υπάρχουν); Έτσι μπορεί να φτάσουμε στο σημείο τα δύο από τα τρία μέλη της «ανεξάρτητης» αρχής να βρεθούν ελεγχόμενοι για παραλήψεις και αστοχίες.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για την τριμελή επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή».

«Η ανακοίνωση των εκλεγτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή.

Αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα.

Αυτό που επιθυμεί όμως είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα «τραγικό ανθρώπινο λάθος» και «διαχρονικές οι ευθύνες».

Τα αίτια όμως που οδήγησαν στην τραγωδία δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα διερευνηθούν όχι από τις Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές».

#ΤΡΑΙΝΟΣΕ #ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΤΕΜΠΗ #ΣΤΕΛΕΧΗ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…