Ρεκόρ Γκίνες: Αυτός είναι ο δημοφιλέστερος καλλιτέχνης στον κόσμο- Ποιοι ακολουθούν

23/03/2023

Ο The Weeknd είναι στατιστικά ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης στον κόσμο σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Ο οργανισμός πρότεινε τον τίτλο στον ποπ σταρ αφού ανέλυσε τα δεδομένα του Spotify μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μηνιαίων ακροατών στην πλατφόρμα streaming.

Μετρώντας περισσότερους από 100 εκατ. μηνιαίους χρήστες στο Spotify, αριθμός απλησίαστος για άλλους καλλιτέχνες, ο 33χρονος Abel Tesfaye, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, κατάφερε να κατακτήσει όχι μόνο ένα, αλλά δύο ρεκόρ Guiness αυτό τον μήνα.

Το πρώτο είναι για τους μηνιαίους χρήστες που είναι έχουν γραφτεί στο κανάλι του στη δημοφιλή μουσική πλατφόρμα και το δεύτερο για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που ξεπέρασε τους 100 εκατ. χρήστες.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατακτά κάποιο ρεκόρ. Το 2016, ο γνωστός τραγουδιστής ήταν ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams και ο άνδρας καλλιτέχνης που βρισκόταν στο Top 10 του «Billboard’s Hot 100» επί πολλές εβδομάδες συνεχόμενα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καλλιτέχνης κατέχει το ρεκόρ ως ο πρώτος και μέχρι στιγμής μοναδικός καλλιτέχνης στην ιστορία του Spotify που έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές από τα τέλη Φεβρουαρίου, βρίσκεται μακράν στην κορυφή της κατηγορίας. Και όμως, ακόμη και μέσα στις λίγες εβδομάδες που πέρασε το εννιαψήφιο όριο, ο τραγουδιστής του “Starboy” έχει αποκτήσει ακόμη περισσότερους followers στο streaming – μέχρι και 111,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση Guinness. 

Ποια πρόσωπα ακολουθούν

Και υπάρχει αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτού του μυστηριώδους αριθμού και του επόμενου καλλιτέχνη στη λίστα, της Miley Cyrus, η οποία αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 82,4 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στον απόηχο της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου όγδοου στούντιο άλμπουμ της Endless Summer Vacation. Άλλοι καλλιτέχνες που ακολουθούν τον The Weeknd είναι η Shakira (81,6 εκατομμύρια), η Ariana Grande (80,6 εκατομμύρια), η Taylor Swift (80. 2 εκατομμύρια), η Rihanna (78,5 εκατομμύρια) και ο Ed Sheeran (77,5 εκατομμύρια).

{https://www.youtube.com/watch?v=XXYlFuWEuKI}

Πριν από λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ο The Weeknd σάρωσε τα βραβεία Juno 2023 στην πατρίδα του, τον Καναδά, παίρνοντας τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τόσο του καλλιτέχνη της χρονιάς όσο και του τραγουδοποιού της χρονιάς για τέταρτη φορά- single της χρονιάς για τρίτη φορά (για το “Sacrifice” του 2022)l και pop άλμπουμ της χρονιάς (για το Dawn FM).

{https://twitter.com/KBCChannel1/status/1638612052657709058?s=20}

#ΡΕΚΟΡ_ΓΚΙΝΕΣ #ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ #SPOTIFY #ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Παναθηναϊκός: Η σύζυγος του Τσεντί Οσμάν με τους εκατομμύρια followers και τη χρυσή καριέρα στην τουρκική τηλεόραση

Ο Τσεντί Οσμάν είναι το νέο απόκτημα του Πανθηναϊκού AKTOR και από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα δηλώνοντας ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Ο 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Oχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας ξεκίνησε από πολύ μικρός να ασχολείται με το μπάσκετ. Πρώτος σημαντικός σταθμός…

Ά. Πορτοσάλτε για Στ. Κασσελάκη: «Ήρθε με το μαγιό και το σκαρπίνι, πήρε ένα κόμμα και το κόμμα τον πέταξε έξω»

Άρης Πορτοσάλτε και Βαγγέλης Παπαδημητρίου σχολιάζουν τα μέτρα της ΔΕΘ, όπως ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματοποίηση εκλογής προέδρου μετά από σχετική πρόταση μομφής.…