Σταθμάρχης στο Κέιμπριτζ: «Έχουμε τρείς δικλείδες ασφαλείας, αυτοματισμοί μειώνουν την πιθανότητα λάθους»

05/03/2023

Ο σταθμάρχης, Βασίλης Χρονόπουλος, που εργάζεται σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κέιμπριτζ, μιλάει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 989, και στη δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου για τα θέματα ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Αγγλίας.

Με αφορμή το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Βασίλης Χρονόπουλος που εργάζεται σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κέιμπριτζ, μιλά για τους κανόνες ασφαλείας αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σιδηροδρόμων στην Αγγλία.

«Μας νοιάζει μόνο η ασφάλεια των επιβατών» 

Αναφερόμενος στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών τόνισε ότι: «Οι σιδηρόδρομοι στην Βρετανία είναι έτσι προσαρμοσμένοι ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα για ανθρώπινο λάθος».

Όσον αφορά την εκπαίδευση του σταθμάρχη τόνισε ότι γίνονται συνεχείς αξιολογήσεις αλλά αρμόδια άτομα επιβλέπουν τον σταθμάρχη τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτοί. 

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Σε περίπτωση που κάνεις κάποιο λάθος αυτό δεν παραβλέπεται. Στην Βρετανία δε σου χαϊδεύουν τα αυτιά».

«Φεύγουν κάθε τρία λεπτά τρένα, δίνουμε ασφαλή οδηγία στον  μηχανοδηγό»

Ο Βασίλης Χρονόπουλος συνέχισε λέγοντας πως στο Κέιμπριτζ η συχνότητα των δρομολογίων είναι πολύ μεγαλύτερη απ ότι στην Ελλάδα. Τονίζοντας πως μετακινούνται τουλάχιστον εφτά εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά. Υπογράμμισε δε πώς: «Το μόνο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των επιβατών».

«Υπάρχει πάντοτε αντικαταστάτης»

Ο ίδιος μιλώντας για το πόστο του σταθμάρχη ανέφερε ότι: «Υπάρχει πάντοτε αντικαταστάτης. Είμαστε τουλάχιστον δυο άτομα στο πόστο. Ακόμα και εάν χρειαστεί να λείψουμε δια λίγα λεπτά πρέπει να ενημερώνουμε ούτως ώστε να μπει κάποιος άλλος στη θέση μας».

«Ανά πάσα ώρα και στιγμή ενημερώνουν για τις κινήσεις των τρένων»

Κλείνοντας ο Βασίλης Χρονόπουλος τόνισε πώς: «Υπάρχουν τρία συστήματα ασφαλείας. Υπάρχουν δηλαδή controls τα οποία δεν ελέγχονται μόνο από εμάς αλλά και από άλλα άτομα. Ελέγχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή τα τρένα κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, αλλά και των αμαξοστοιχιών από άλλους σταθμούς. Οι μηχανοδηγοί ακούνε δυο φορές το κέντρο ελέγχου το οποίο τους καθοδηγεί για το τί πρέπει να κάνουν».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

{https://youtu.be/yuAv89KDFaQ}

#ΑΓΓΛΙΑ #ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ #ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ #ΑΣΦΑΛΕΙΑ #ΤΕΜΠΗ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…