ΣΥΡΙΖΑ για exit poll: «Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα εκλογών, μας υποτιμούν διαχρονικά»

21/05/2023

Στάση αναμονής τηρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγα λεπτά μετά το exit poll για τα αποτελέσματα εκλογών 2023.

«Περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα. Διαχρονικά μας υποτιμούν άλλωστε το 40% δεν απάντησε στα exit pool. Περιμένουμε να τοποθετηθουμε επί πραγματικών αποτελεσμάτων», αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ανακοινώθηκε το exit poll και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών 2023. Αυτό που μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σοβαρό και καθαρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δύσκολα θα ξεπεράσει το 30%.

Συγκεκριμένα το exit poll που ανακοινώθηκε είναι:

Νέα Δημοκρατία: 36-40%
ΣΥΡΙΖΑ:25-29%
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 9,5-12,5%
ΚΚΕ: 6-8%
Ελληνική Λύση: 3,5-5,5%
Μέρα25: 2,5-4,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,2-4,2%
Άλλο 4,8-6,8%

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το exit poll η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αρκετά κάτω από το αποτέλεσμα που συγκέντρωσε στις εκλογές του 2019. Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως έχει ενισχύσει τη δυναμική του κόμματος.

Το λάθος με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου φαίνεται πως στοιχίζει στον ΣΥΡΙΖΑ με τόσο την ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ να βγαίνουν από την εκλογική μάχη ενισχυμένοι.

#ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #EXIT_POLL #ΣΥΡΙΖΑ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Μπαλάσκας για παραβατικότητα Ρομά: «Θα τους πάμε “αίμα” – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…»

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και ο ποινικολόγος Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλούν στο «Σήμερα» για την έφοδο της Αστυνομίας σε καταυλισμούς των Ρομά στη Δυτική Αττική.…

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…