Τα βραβεία του διαγωνισμού 2023 Underwater Photographer of the Year

04/03/2023

Παγκόσμια Ημέρα ‘Αγριας Ζωής σήμερα και τα βραβεία του φετινού διαγωνισμού Underwater Photographer of the Year (UPY) μας βυθίζουν στις εκθαμβωτικές αλλά και ενίοτε σπαραξικάρδιες ζωές των πλασμάτων στις θάλασσες του πλανήτη μας.

Ο φετινός διαγωνισμός συγκέντρωσε περισσότερες από 6.000 φωτογραφίες από 72 χώρες και πολλές από αυτές καταγράφουν εντυπωσιακές σκηνές κάτω από την επιφάνεια του νερού: σαλάχια να γλιστρούν πάνω από την κυματιστή άμμο στον βυθό στα Νησιά Κέιμαν, μια όρκα όλο χάρη βουτά μέσα σε ένα κοπάδι ψαριών κοντά στη Νορβηγία.

Πολλές αποτυπώνουν τις σπαρακτικές επιπτώσεις της ρύπανσης και της κλιματικής κρίσης. Μια φωτογραφία δείχνει μια μεγαλοπτεροφάλαινα να πεθαίνει από πείνα καθώς το ουραίο πτερύγιό της έχει παγιδευτεί σε σημαδούρες και σκοινιά και έχει σπάσει.

«Τραβώντας αυτή τη φωτογραφία ήταν η πιο θλιβερή στιγμή που έχω βιώσει στον ωκεανό. Ιδιαίτερα επειδή έχω περάσει τόσον καιρό με τις μεγαλοπτεροφάλαινες κάτω από την επιφάνεια του νερού… και βλέποντας το πώς οι φάλαινες είναι τόσο ευφυή και ευαίσθητα όντα. Η φωτογραφία είναι μια αντανάκλαση του πώς υποφέρουν οι ωκεανοί μας, προϊόν του εγωϊσμού και της έλλειψης υπευθυνότητας του ανθρώπου» είπε ο φωτογράφος Álvaro Herrero López-Beltrán.

Στον σύνδεσμο https://underwaterphotographeroftheyear.com/winners/2023-winners/, τα φετινά βραβεία και λίγα λόγια από τους βραβευμένους φωτογράφους.

#ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ #ΒΡΑΒΕΙΟ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…