Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα, εκλογές στις 25 Ιουνίου

22/05/2023

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα. Η επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών έγινε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε νωρίτερα από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από πηγές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα παραδώσει την εντολή το απόγευμα και ότι έχει αποφασίσει για την ημερομηνία των δεύτερων εκλογών (25 Ιουνίου). Η νέα Βουλή αναμένεται να ορκιστεί την Κυριακή και να διαλυθεί τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προωθητικό βήμα ωριμότητας ενώ επανέλαβε πως από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές ότι δεν προκύπτει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΣΥΡΙΖΑ #ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ_ΕΝΤΟΛΕΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Μπαλάσκας για παραβατικότητα Ρομά: «Θα τους πάμε “αίμα” – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…»

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και ο ποινικολόγος Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλούν στο «Σήμερα» για την έφοδο της Αστυνομίας σε καταυλισμούς των Ρομά στη Δυτική Αττική.…

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…