Ύψος… ρεκόρ 2,3 τρισ. ευρώ για το χρέος της Γερμανίας

30/03/2023

Σε ύψος-ρεκόρ, 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το συνολικό χρέος της Γερμανίας, κυρίως εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το χρέος ομοσπονδίας, κρατιδίων, δήμων και κοινοτήτων έφθασε στο τέλος του 2022 τα 2367,3 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά 2% ή 46,1 δισεκατομμύρια ευρώ υψηλότερο απ’ ό,τι ήταν τον Δεκέμβριο του 2021.

Το ομοσπονδιακό χρέος αυξήθηκε κατά 4,6%, στα 1620,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη αύξηση των απαιτήσεων χρηματοδότησης από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF), ως αποτέλεσμα της πανδημίας των τελευταίων ετών και της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης», αναφέρουν οι στατιστικολόγοι.

Το ταμείο ιδρύθηκε το 2020 και επεκτάθηκε το 2022, προκειμένου να συμπεριλάβει τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης, ενώ σημαντική είναι η επιβάρυνση και από το νεοσυσταθέν ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων. Το 2022 πάντως τα κονδύλια του ταμείου δεν είχαν ακόμη χρησιμοποιηθεί.

Τα ομόσπονδα κρατίδια, εκτός από την Σαξονία – ‘Ανχαλτ, κατάφεραν το 2022 να μειώσουν τα χρέη τους κατά 5% σε σχέση με το 2021. Αντίστροφα, οι υποχρεώσεις των δήμων αυξήθηκαν κατά 4,4%.

#ΓΕΡΜΑΝΙΑ #ΧΡΕΟΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Μπαλάσκας για παραβατικότητα Ρομά: «Θα τους πάμε “αίμα” – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…»

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και ο ποινικολόγος Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλούν στο «Σήμερα» για την έφοδο της Αστυνομίας σε καταυλισμούς των Ρομά στη Δυτική Αττική.…

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…