Συγκλονιστικές μαρτυρίες στα Τέμπη: «Γυναίκες φώναζαν και έκλαιγαν» – «Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που ήταν νεκροί»

01/03/2023

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν απο τα βαγόνια, μετά τη σφοδρή σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, λίγο πριν απο τα ξημερώματα της Τρίτης.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τα βαγόνια μετά την σφοδρή σύγκρουση όπου επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες.

«Τα βαγόνια είχαν λιώσει, δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω»

 «Οι εικόνες που αντίκρισα μόλις βγήκα από το βαγόνι ήταν απίστευτες, τραγικές. Είδα παντού φλόγες, είχαν λιώσει κομμάτια μεταλλικά από τα βαγόνια και πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, δεν πρόλαβαν να βγουν έξω». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβάτης της αμαξοστοιχίας.

«Είμαι από τύχη ζωντανός»

Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος καθώς κατεβαίνει από το λεωφορείο με το οποίο επέστρεψε μαζί με άλλους επιβάτες στη Θεσσαλονίκη, από τύχη είναι ζωντανός καθώς η θέση του ήταν στο δεύτερο βαγόνι, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο τελικά κάθισε στο πέμπτο βαγόνι. «Τα έχασα στην αρχή, όπως και οι περισσότεροι επιβάτες, αλλά προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να βοηθήσω τους συνεπιβάτες μου να βγουν από το βαγόνι. Όλοι γίναμε ένα για να βοηθήσουμε», περιέγραψε συγκινημένος. «Πολλοί δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί, διότι κοιμόντουσαν. Κι εγώ κοιμόμουν και με τάραξε ένα απότομο φρενάρισμα. Αργότερα, όμως, όταν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε, προσπαθήσαμε να βγούμε από το βαγόνι και όταν τα καταφέραμε, είδαμε το χάος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γυναίκες έκλαιγαν, φώναζαν»

Η Ελένη Καραδιαμάντη, με ανακούφιση και μεγάλη συγκίνηση αγκάλιασε την κόρη της μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο. «Προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί της και δεν μπορούσα, είχε χάσει το κινητό της. Ευτυχώς μαζί της ήταν ένας συνάδελφός της και τη βοήθησε να βγει από το βαγόνι. Δεν μπορώ ακόμα να συνέλθω, είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη», τόνισε. Η κόρη της κ. Καραδιαμάντη έκανε τελικά εισαγωγή στο νοσοκομείο καθώς χτύπησε στην πλάτη αφού προηγουμένως της περιέγραψε πώς κατάφεραν οι πυροσβέστες να τους βγάλουν έξω από το βαγόνι ρίχνοντας σχοινιά και απεγκλωβίζοντάς τους.

«Γυναίκες έκλαιγαν, φώναζαν και ευτυχώς κάποιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και βγήκαμε καθώς είχε πολύ καπνό. Προσπάθησαν να πλησιάσω στα πρώτα βαγόνια και ήταν όλα μια μάζα», ανέφερε ένας άλλος από τους διασωθέντες.

Ελαφρά τραυματισμένη, μια νεαρή κοπέλα που ήταν στο δεύτερο βαγόνι, βγήκε από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συνοδευόμενη από τους γονείς της. Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει είναι πως είναι καλά. «Δεν θυμάμαι τίποτα, ακολούθησα δύο παιδιά και βγήκα, έσπασαν τα τζάμια», ανέφερε.

«Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή»

Την ώρα που η επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη διασώστης, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι:

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ».

Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν περιέγραψε ο διασώστης: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα».

Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας πέντε λεωφορεία μετέφεραν 194 διασωθέντες από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Απ’ αυτούς, αρχικά οι 26 μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ και οι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς, με ορισμένους εξ αυτών να έχουν πάρει ήδη εξιτήριο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

#ΤΕΜΠΗ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ_ΤΡΕΝΩΝ #HELLENIC_TRAIN #ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ #ΕΠΙΒΑΤΕΣ #ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ

 

 

​ 

 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…