Αλλεργίες της Άνοιξης: 10 συμβουλές για να «προλάβετε» την επιπεφυκίτιδα

02/03/2023

Η πιο συχνή αλλεργική αντίδραση στα μάτια είναι η εαρινή αλλεργική επιπεφυκίτιδα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να νιώθει κάποιος ότι κάτι έχει μέσα στο μάτι του.

Για τους πάσχοντες από εποχιακές αλλεργίες στα μάτια, η ενόχληση αυτή είναι καθημερινό πρόβλημα, καθώς η γύρη που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα τα κάνει συνεχώς να κοκκινίζουν, να δακρύζουν και να ερεθίζονται.

Η πιο συχνή αλλεργική αντίδραση στα μάτια είναι η εαρινή αλλεργική επιπεφυκίτιδα.

Υπολογίζεται ότι προσβάλλει ποσοστό έως και 20% του γενικού πληθυσμού και είναι πιο συχνή σε άτομα που έχουν και άλλες αλλεργίες, όπως αλλεργική ρινίτιδα ή άσθμα.

Όπως εξηγεί ο Χειρουργός-Οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU Medical School), ο επιπεφυκότας είναι μία διαφανής μεμβράνη που καλύπτει εξωτερικά τον σκληρό χιτώνα του ματιού (την μεγάλη λευκή επιφάνεια, που βλέπουμε στον βολβό του ματιού) και εσωτερικά το βλέφαρο. Οι αλλεργίες είναι πιο συχνές σε αυτόν διότι έρχεται περισσότερο σε επαφή με το περιβάλλον.

Τα συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας

#ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ #ΑΛΛΕΡΓΙΑ #ΑΝΟΙΞΗ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Παναθηναϊκός: Η σύζυγος του Τσεντί Οσμάν με τους εκατομμύρια followers και τη χρυσή καριέρα στην τουρκική τηλεόραση

Ο Τσεντί Οσμάν είναι το νέο απόκτημα του Πανθηναϊκού AKTOR και από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα δηλώνοντας ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Ο 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Oχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας ξεκίνησε από πολύ μικρός να ασχολείται με το μπάσκετ. Πρώτος σημαντικός σταθμός…

Ά. Πορτοσάλτε για Στ. Κασσελάκη: «Ήρθε με το μαγιό και το σκαρπίνι, πήρε ένα κόμμα και το κόμμα τον πέταξε έξω»

Άρης Πορτοσάλτε και Βαγγέλης Παπαδημητρίου σχολιάζουν τα μέτρα της ΔΕΘ, όπως ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματοποίηση εκλογής προέδρου μετά από σχετική πρόταση μομφής.…