Τέμπη: Ανοίγει το «κάδρο» των ερευνών, τα πρόσωπα «κλειδιά» στο παζλ της τραγωδίας

07/03/2023

Η έρευνα για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα ελεγχθούν τα πάντα – Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν οι συνομιλίες με τους άλλους σταθμάρχες που αποτελούν πρόσωπα «κλειδιά» στο παζλ της τραγωδίας

Υπό άλλες συνθήκες, αυτό το διάστημα η επικαιρότητα θα είχε πάρει καθαρά προεκλογική τροχιά. Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί… σιωπητήριο για τις εκλογές και το κυβερνητικό επιτελείο έχει στρέψει την προσοχή του στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα, προσθέτοντας κομμάτια στο παζλ των μοιραίων ενεργειών που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία. Ειδικός εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει την έρευνα, αναζητώντας ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων.

Παράλληλα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την αποτίμηση από διοικητική και τεχνική άποψη των συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων θα δώσει μια επιπλέον διάσταση στην υπόθεση και το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να διαβιβαστεί άμεσα στη Δικαιοσύνη ώστε να καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το ανακριτικό έργο. Μετά την προφυλάκιση 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας, την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε χθες και δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας, κάτι που θα γίνει και με τους υπόλοιπους καθώς και με το λοιπό προσωπικό του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας.

Οι έρευνες έχουν εστιαστεί στην κατάθεση του 59χρονου σταθμάρχη, που δηλώνει πως ήταν μόνος του στη βάρδια για περίπου μια ώρα, ενώ θα έπρεπε να είναι μαζί του και δεύτερος σταθμάρχης σε ένα τόσο κομβικό σταθμό και με μεγάλη κίνηση τρένων εκείνη τη μοιραία ημέρα. Ο ίδιος δηλώνει κενό μνήμης αναφορικά με το κλειδί που έπρεπε να φέρει σε σωστή τροχιά την επιβατική αμαξοστοιχία. Είπε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε, αν το επανέφερε δηλαδή στη θέση του ή όχι.

Οι σταθμάρχες

Οι έρευνες δεν έχουν εστιαστεί μόνο στην κατάθεση του σταθμάρχη. Υπό διερεύνηση είναι η αναρρωτική άδεια που έλαβε αμέσως μετά το δυστύχημα ο επιθεωρητής του σταθμού της Λάρισας, ενώ κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των αιτιών της τραγωδίας αναμένεται να έχοουν και σταθμάρχες βάρδιας σε Λάρισα, Νέους Πόρους και Παλαιοφάρσαλα:

– Ο σταθμάρχης της Λάρισας που την κρίσιμη ώρα φαίνεται πως έκανε το μοιραίο λάθος.

– Ο επόπτης, που επέλεξε τον 59χρονο ως επικεφαλής της βάρδιας την νύχτα του δυστυχήματος.

– Ο σταθμάρχης βάρδιας 14.00-23:00 που φέρεται να έφυγε νωρίτερα.

– Ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων που δεν αντέδρασε στην κίνηση του τρένου στην άνοδο.

Από το χαρτί των βαρδιών του Φεβρουαρίου, το οποίο εξασφάλισε αποκλειστικά το MEGA, υπάρχουν 15 σταθμάρχες στη Λάρισα.

Οι βάρδιες είναι:

6.00-15.00 14.00-23.00 22.00-07.00 με μία ώρα κοινή σε κάθε βάρδια

Φαίνεται επίσης πως όλα τα τρένα εκείνη την ημέρα είχαν καθυστέρηση.

Έρευνα και της Οικονομικής Εισαγγελίας

Την ίδια ώρα η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά μεγάλη έρευνα για τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν στον ΟΣΕ Στο πλαίσιό της θα εξεταστούν πλήρως όλες οι συμβάσεις σε βάθος χρόνου, τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί, καθώς και η υλοποίηση ή μη των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού έργου.

#ΤΕΜΠΗ #ΕΡΕΥΝΕΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ_ΤΡΕΝΩΝ #ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…