Ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε το θέμα της κατάργησης της αγαμίας των καθολικών κληρικών

11/03/2023

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της κατάργησης του κανόνα της αγαμίας των καθολικών κληρικών, ο Πάπας Φραγκίσκος, προκαλώντας αίσθηση κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με Αργεντινούς δημοσιογράφους.

«Δεν πρόκειται για δόγμα, είναι ένας προσωρινός κανόνας, και όχι αιώνια, όπως η χειροτονία ενός των ιερέων. Θα μπορούσε και να αναθεωρηθεί», υπογράμμισε ο πάπας.

Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν πιστεύει ότι μια τέτοια αλλαγή θα αυξήσει τον αριθμό των χειροτονιών», αλλά είναι της άποψης ότι «ορισμένες φορές, ο κανόνας της αγαμίας μπορεί να οδηγήσει σε ανδροκρατία, διότι αν ένας ιερέας δεν ξέρει να συνεργάζεται με τις γυναίκες, δεν είναι ώριμος, κάτι του λείπει».

«Το Βατικανό ήταν ανδροκρατούμενο, αλλά είναι μέρος της κουλτούρας του, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος υπαίτιος», είπε ο Φραγκίσκος.

Τόνισε, τέλος, ότι «στο μέλλον η οδός, για το θέμα της αγαμίας των κληρικών, θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση ενός “διπλού κανόνα”, όπως συμβαίνει στις Ανατολικές Εκκλησίες», με αναφορά στην αγαμία των επισκόπων και στον έγγαμο βίο των απλών ιερέων.

#ΠΑΠΑΣ_ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ #ΚΛΗΡΙΚΟΙ #ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…