ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Και επίσημα παράταση για το πρόγραμμα με επιδότηση έως 14.800 ευρώ

13/03/2023

Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

– 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

– 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη.

– 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη.

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

#ΟΑΕΔ #ΔΥΠΑ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Παναθηναϊκός: Η σύζυγος του Τσεντί Οσμάν με τους εκατομμύρια followers και τη χρυσή καριέρα στην τουρκική τηλεόραση

Ο Τσεντί Οσμάν είναι το νέο απόκτημα του Πανθηναϊκού AKTOR και από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα δηλώνοντας ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Ο 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Oχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας ξεκίνησε από πολύ μικρός να ασχολείται με το μπάσκετ. Πρώτος σημαντικός σταθμός…

Ά. Πορτοσάλτε για Στ. Κασσελάκη: «Ήρθε με το μαγιό και το σκαρπίνι, πήρε ένα κόμμα και το κόμμα τον πέταξε έξω»

Άρης Πορτοσάλτε και Βαγγέλης Παπαδημητρίου σχολιάζουν τα μέτρα της ΔΕΘ, όπως ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματοποίηση εκλογής προέδρου μετά από σχετική πρόταση μομφής.…