Οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρως για πρωινό… όσο λαχταριστές και αν είναι

14/03/2023

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό και βασικό γεύμα της ημέρας: Δυστυχώς λανθασμένα, όμως, έχουμε συνδυάσει με αυτό τροφές που… δεν πρέπει να τρώμε το πρωί.

 

Οταν πρόκειται να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου, η επιλογή του σωστού πρωινού είναι ζωτικής σημασίας. Ενώ υπάρχουν άπειρες επιλογές πρωινού, οι καλύτερες επιλογές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά και πλούσιες σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Η επιλογή των λανθασμένων τροφών μπορεί να σε αφήσει με το αίσθημα της πείνας και να οδηγήσει σε ενεργειακή κατάρρευση, με αποτέλεσμα να νιώθεις αφηρημένη και ανίκανη να αντιμετωπίσεις την επόμενη μέρα.

Το πρωινό είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι τροφές ίδιες και ορισμένες μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό αν καταναλώνονται πρωί-πρωί. Αν και οι επιλογές για πρωινό είναι ατελείωτες, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να διαταράξουν το πεπτικό μας σύστημα, να προκαλέσουν ενεργειακή κατάρρευση ή να ανεβάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει χάος στην υπόλοιπη ημέρα σας.

Είναι σημαντικό να επιλέγεις τροφές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον σωστό τρόπο και να αποφεύγεις εκείνες που μπορεί να σε αφήσουν να αισθάνεσαι υποτονική και άβολα. Έτσι, είτε προσπαθείς να χάσεις βάρος, είτε να διατηρήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είτε απλά θέλεις να αισθάνεσαι καλύτερα, είναι σημαντικό να προσέχεις τι τρως για πρωινό. Ακολουθούν οι ακατάλληλες για πρωινό τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεις.

Λευκό ψωμί τοστ

Πόσες φορές έχεις φτιάξει μερικές φέτες τοστ πριν βγεις βιαστικά από την πόρτα; Αν και σίγουρα είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή πρωινού, το να ξεκινήσεις το πρωινό σου με λευκό τοστ δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή για διάφορους λόγους.

Για αρχή, το μεγαλύτερο μέρος του λευκού ψωμιού είναι ιδιαίτερα επεξεργασμένο και στερείται των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών που βρίσκονται στο ψωμί ολικής άλεσης. Το λευκό ψωμί έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε εξευγενισμένους υδατάνθρακες, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε κατάρρευση και αφήνοντάς σε να αισθάνεσαι κουρασμένοι και πεινασμένοι αμέσως μετά το φαγητό. Το λευκό ψωμί έχει επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής και ανθυγιεινά σνακ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Muffins

Τα muffins είναι μια άλλη γρήγορη και εύκολη επιλογή πρωινού. Έχουν επίσης τη φήμη ότι είναι υγιεινά, ειδικά αν περιλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά όπως βρώμη, πίτουρο, μήλα ή βατόμουρα. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα περισσότερα muffins που αγοράζονται στο κατάστημα παρασκευάζονται με ραφιναρισμένο λευκό αλεύρι, λάδι και υπερβολική ποσότητα ζάχαρης, με αποτέλεσμα ένα προϊόν χαμηλό σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τα muffins είναι συχνά υπερμεγέθη και πλούσια σε θερμίδες. Αν πρέπει να τρως muffins, είναι προτιμότερο να τα φτιάχνεις από το μηδέν, όπου μπορείς να ελέγχεις τα συστατικά. Είναι επίσης καλή ιδέα να συνδυάσεις το μάφιν σας με πρωτεΐνη για να βοηθήσεις στην ισορροπία του γεύματός σας και να σας κρατήσει χορτάτους.

Διαβάστε περισσότερα στο The Issue.

#ΤΡΟΦΕΣ #ΠΡΩΙΝΟ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΖΑΧΑΡΗ #ΛΙΠΑΡΑ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…