Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της πρώτης κάλπης στις 21 Μαΐου

28/03/2023

Ανακοινώθηκε τώρα η ημερομηνία των εκλογών 2023 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, που ήταν το τελευταίο πριν από την πρώτη κάλπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργ΄ός ήθελε να ανακοινώσει σήμερα την ημερομηνία των εκλογών, ώστε το τοπίο να είναι ξεκάθαρο το επόμενο δίμηνο, όπως έγραψε σήμερα το πρωί το Dnews.

 

Τελικά, όπως φάνηκε, ανάμεσα στις δύο βασικές ημερομηνίες για τις εκλογές, την 21η Μαΐου και την 28η Μαΐου, ο πρωθυπουργός επέλεξε την 21η του Μάη. 

Σημειώνεται ότι βασικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο,

β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής,

γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού,

δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Μπαλάσκας για παραβατικότητα Ρομά: «Θα τους πάμε “αίμα” – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…»

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και ο ποινικολόγος Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλούν στο «Σήμερα» για την έφοδο της Αστυνομίας σε καταυλισμούς των Ρομά στη Δυτική Αττική.…

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…