Απολογούνται σήμερα οι δύο Πακιστανοί που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας -Τι ερευνούν οι Αρχές

31/03/2023

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι απολογούνται οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί –όπου ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας-, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Την υπόθεση της τρομοκρατίας έφερε στο φως η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική.

Τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίζονται ως τα άτομα τα οποία φέρονται πως στρατολογούσαν ανθρώπους για το χτύπημα που θα έκαναν την περίοδο του εβραϊκού Πάσχα στο εστιατόριο στου Ψυρρή, όπου από πάνω λειτουργεί η συναγωγή.

Σήμερα οι δύο αλλοδαποί θα απολογηθούν και αναμένεται να ζητήσουν να πάρουν κι άλλη προθεσμία.

Έχουν καταγραφεί περίπου 1.000 συνομιλίες του 27χρονου με τον ηγέτη του εγχειρήματος από το Ιράν.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για την ανεύρεση όπλων και άλλων στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και άλλων ατόμων που μπορεί να είχαν στρατολογηθεί.

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για ύπαρξη κυκλώματος όπλων που ενδεχομένως να ξεκινούσε από τις φυλακές.

Στις συνομιλίες τους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα κυνικές, οι δύο τρομοκράτες ενδιαφέρονται να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων για να βγάλουν περισσότερα λεφτά.

Οι διάλογοι των 2 συλληφθέντων με τον φερόμενο ως καθοδηγητή τους στο Ιράν

27χρονος συλληφθέντας: Έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα (σ.σ. πολεμικά τουφέκια) και πιστόλια. 30χρονος-Αρχηγός: Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς. 27χρονος συλληφθέντας: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με “βγάλουν” και πως θα τα μεταφέρω; 27χρονος: Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40 – 50 άτομα. 30χρονος-Αρχηγός: Γι’ αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δυο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 15.000 ευρώ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες; 27χρονο: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

#ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ_ΧΤΥΠΗΜΑ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ #ΕΥΠ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Μπαλάσκας για παραβατικότητα Ρομά: «Θα τους πάμε “αίμα” – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…»

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και ο ποινικολόγος Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλούν στο «Σήμερα» για την έφοδο της Αστυνομίας σε καταυλισμούς των Ρομά στη Δυτική Αττική.…

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…