Εκτροχιάστηκαν δυο τρένα στην Ελβετία, λόγος για δεκάδες τραυματίες

31/03/2023

Δύο αμαξοστοιχίες εκτροχιάστηκαν ταυτόχρονα στην Βέρνη αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Μια αμαξοστοιχία της εταιρίας RBS εκτροχιάστηκε λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα κοντά στο σταθμό Büren zum Hof (BE), στο δήμο Fraubrunnen.

 Σε κρίσιμη κατάσταση ένας επιβάτης

Το ατύχημα προκλήθηκε πιθανότατα εξαιτίας των δυνατών ανέμων, όπως δήλωσε η RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn).

Μέρος του τρένου ανατράπηκε με αποτέλεσμα και άλλα τρένα – στο τμήμα μεταξύ Jegenstorf (BE) και Solothurn – να σταματήσουν.

{https://twitter.com/PoliceBern/status/1641841142533685248?}

Δεύτερη σε μια μέρα

Σχεδόν την ίδια ώρα, μια αμαξοστοιχία της Aare Seeland mobil (Asm) που ταξίδευε μεταξύ Anet και Biel εκτροχιάστηκε στο Lüscherz (BE) στη νότια όχθη της λίμνης Biel.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν αρκετοί επιβάτες. Το πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να εκτραπούν και τα υπόλοιπα βαγόνια.

Μπορεί οι συνθήκες του εκτροχιασμού να μην έχουν διευκρινιστεί από τις Αρχές,  ωστόσο σύμφωνα με την Rail iInfo της SBB, το συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής έπρεπε να διακοπεί λόγω κακοκαιρίας.

{https://twitter.com/fm1today/status/1641842773002457088?}

Θυελλώδεις άνεμοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν αρκετές περιοχές βόρεια των Άλπεων στην Ελβετία, με τους ειδικούς να εκπέμπουν sos.

Από το πρωί έως το απόγευμα, η MeteoSwiss κατέγραψε περισσότερους από 5.000 κεραυνούς στην Ελβετία και τις γειτονικές περιοχές. Μια τέτοια δραστηριότητα αποτελεί μάλλον έκπληξη για τον μήνα Μάρτιο. Πρόκειται για την επίδραση της καταιγίδας Mathis, ενός συστήματος χαμηλών πιέσεων που προέρχεται από τις Βρετανικές Νήσους και φέρνει βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

#ΕΛΒΕΤΙΑ #ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ #ΤΡΕΝΑ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Μπαλάσκας για παραβατικότητα Ρομά: «Θα τους πάμε “αίμα” – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…»

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και ο ποινικολόγος Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλούν στο «Σήμερα» για την έφοδο της Αστυνομίας σε καταυλισμούς των Ρομά στη Δυτική Αττική.…

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…