Εκλογές Τουρκία: Η «επιβράβευση» Ερντογάν σε Ογάν, τί «μπαίνει» στην πολιτική ατζέντα – Στο Χάταϊ ο Κιλιτσντάρογλου

23/05/2023

Ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιστεύει ότι η ένωση της Λαϊκής Συμμαχίας (AKP) με τον Σινάν Ογάν, στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, θα ωφελήσει την χώρα.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η υποστήριξη του Σινάν Ογάν, υποψήφιου για την προεδρία στις εκλογές της 18ης Μαΐου, για τον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν έγινε με παζάρι υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του μελετά την ίδρυση ενός υπουργείου καταστροφών, όπως έχει υποσχεθεί ο Ογάν για τους υποστηρικτές του.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Μάιο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμπλέκονται σε κερδοσκοπικά επιχειρήματα σχετικά με την υποστήριξη του Ογάν από τη Λαϊκή Συμμαχία για τις εκλογές της 28ης Μαΐου και ότι δεν υπήρξε κανένα παζάρι μεταξύ τους, όπως ισχυρίζονται.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής των προσφύγων στην πατρίδα τους, μια υπόσχεση που εξέφρασε ο Σινάν Ογάν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ερντογάν είπε:

«Στείλαμε πίσω 450.000 πρόσφυγες. Στόχος μας είναι να επανεγκαταστήσουμε 1 εκατομμύριο ακόμη πρόσφυγες για να ζήσουν εκεί. Αυτό θα συμβεί με την πάροδο του χρόνου».

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα παράσχει υποτροφίες σε όλους τους σεισμόπληκτους φοιτητές που έχασαν τους συγγενείς τους στο σεισμό ή των οποίων τα σπίτια και οι χώροι εργασίας υπέστησαν ζημιές.

Τα φοιτητικά δάνεια των σεισμοπαθών θα μετατραπούν σε υποτροφίες, πρόσθεσε.

Η Τουρκική Δημοκρατία έχει σταθεί στον λαό της καθ όλη τη διάρκεια της ιστορίας και θα συνεχίσει να το κάνει και μετά τις κάλπες της 28ης Μαΐου, έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter στις 23 Μαΐου.

Η Τουρκική Δημοκρατία της Τουρκίας έχει γίνει σπίτι ασφάλειας και ευημερίας, συμπεριλαμβανομένου του λαού των Τσερκέζων, των Τατάρων, των Γκαγκαούζων, των Αλβανών, των Πομάκων, των Βόσνιων, των Τουρκμένων, των Μεσκέζων, των Ουζμπέκων και των Ουιγούρων.

Επιπλέον ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πώς «η Τουρκία παρείχε στήριξη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη κατά τη διάρκεια της πλημμύρας και του σεισμού στην Αλβανία».

Στο Χατάι ο Κιλιτσντάρογλου με σεισμοπαθείς

Εν τω μεταξύ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επισκέφθηκε το Χάταϊ, μία από τις επαρχίες που επλήγησαν σοβαρά από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, και συναντήθηκε με τα θύματα της καταστροφής στις 23 Μαΐου.

«Θα ανακατασκευάσουμε σπίτια και χώρους εργασίας σε όλες αυτές τις επαρχίες. Θα σας τα παραδώσουμε δωρεάν. Έχουμε εξασφαλίσει χαμηλά επιτόκια από τους διεθνείς πιστωτές. Όλα τα έργα μας για τον σκοπό αυτό είναι έτοιμα» δήλωσε σε συνάντηση με τους σεισμοπαθείς.

Περίπου 1 εκατομμύριο νέα σπίτια θα ανοικοδομηθούν στην περιοχή αυτή και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει έντονη εργασία στην περιοχή αυτή, δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας ότι θα δημιουργήσει εκεί μια ειδική παραγωγική βάση.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των προσφύγων, επαναλαμβάνοντας ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους σε δύο χρόνια. Η Τουρκική Δημοκρατία φιλοξενεί περίπου 3,6 εκατομμύρια Σύρους που εγκατέλειψαν τον εμφύλιο πόλεμο από το 2011.

Επιπρόσθετα, απευθυνόμενος στη νεολαία πριν από τις κάλπες, ο Κιλιτσντάρογλου επέστησε την προσοχή στην οικονομία και προέτρεψε ότι η τουρκική λίρα θα υποτιμηθεί περαιτέρω σε περίπτωση που ο Ερντογάν κερδίσει τις κάλπες

«Μην ξεχνάτε! Δεν θα ψηφίσετε εμένα, θα ψηφίσετε τον εαυτό σας», δήλωσε.

 

#ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΣΙΝΑΝ_ΟΓΑΝ

 

 

​ 

 

Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Η Ελληνίδα δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του κόσμου

Η Κωνσταντίνα Σωτηρίου, μια 25χρονη Ελληνίδα δασκάλα, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο. Η 25χρονη συμμετείχε στον διαγωνισμό Miss Cosmo International 2024 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ho Chi Min του Βιετνάμ. Η ίδια είχε προετοιμαστεί εντατικά για τον διαγωνισμό για μήνες στο Πουέρτο Ρίκο, εκπαιδευόμενη από…

Αποκάλυψη-σοκ για τον stalker της Πάολα: «Πίστευε πως το παιδί μου είναι δικό του» (vid)

Ο stalker είναι ένα άτομο που παρενοχλεί το θύμα του με διάφορες μεθόδους και σε τέτοιο βαθμό, που του προκαλεί φόβο και ανησυχία. Σε ακραίες περιπτώσεις, το θύμα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ακόμα και την καθημερινότητά του. Θυμίζουμε άλλωστε και την πρόσφατη ανάλογη περιπέτεια του Γιάννη Πλούταρχου. Η Πάολα…

Κράτησε την υπόσχεσή της η Ίννα Ιννάκι: Αυτό είναι το email που έστειλε σε Βεζένκοβ και Ολυμπιακό

Ο Σάσα Βεζένκοβ επέστρεψε στις παλιές του συνήθειες στην 2η αγωνιστική της Euroleague, συλλέγοντας το βραβείο του MVP της εβδομάδας, μετά και το «double double» που σημείωσε κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους της ομάδας του, που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά κι από όσους…

Μπαλάσκας για παραβατικότητα Ρομά: «Θα τους πάμε “αίμα” – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…»

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας και ο ποινικολόγος Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλούν στο «Σήμερα» για την έφοδο της Αστυνομίας σε καταυλισμούς των Ρομά στη Δυτική Αττική.…