ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 LIVE: Δοκάρι με Πόνσε η Ένωση

30/10/2023

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στην «OPAP Arena», στο ντέρμπι των δύο δικεφάλων, για την 9η αγωνιστική της Super League.

Με παρουσία εισαγγελέα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται στην OPAP Arena, στο μεγάλο ματς για την 9η αγωνιστική της Super League.

Οι δύο «δικέφαλοι» ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (που παίζει τη Δευτέρα στην έδρα του ΟΦΗ), όμως, έρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν με 3-1 στη Μασσαλία από τη Μαρσέιγ και τους Θεσσαλονικείς να κερδίζουν – με εντυπωσιακή ανατροπή – με 3-2 την Αμπερντίν στη Σκωτία.

Τα προβλήματα τραυματισμών ταλαιπωρούν την ΑΕΚ, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα είδε τους Σιντιμπέ και Χατζισαφί να αποχωρούν με αναγκαστική αλλαγή από το ματς της Μασσαλίας, ενώ οι Κάλενς και Ζίνι αισθάνθηκαν ενοχλήσεις την Κυριακή (29.10) και γι’ αυτόν τον λόγο τέθηκαν νοκ-άουτ από την αναμέτρηση της OPAP Arena. Από την αποστολή των “κιτρινόμαυρων” λείπουν και οι Γκαρσία, Αραούχο. Στα ευχάριστα νέα για τον Αργεντινό τεχνικό, η επιστροφή των Γκατσίνοβιτς και Πισάρο.

Απ’ την άλλη, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλό “φεγγάρι” και θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη στην OPAP Arena. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον Μάρκος Αντόνιο αλλά και στον Φιλίπε Σοάρες.

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr την εξέλιξη του ντέρμπι

 

Το “παρών” στο γήπεδο δίνει και εισαγγελέας, με την ΑΕΚ να καλεί τους φίλους της ομάδας να έχουν καλή συμπεριφορά, προκειμένου να αποφευχθούν απρόοπτα και τιμωρίες. Αρκετά βλέμματα είναι στραμμένα στην OPAP Arena, μετά και από όσα έγιναν στο πρόσφατο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ

Βοηθοί: Μπορς, Κέμπτερ

4ος: Βεργέτης

VAR: Περλ, Μπουξμπάουμ

Η προαναγγελία της Super League

«Δύο διαδοχικές νίκες έχει σημειώσει η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ στα τελευταία της παιχνίδια ως γηπεδούχος και με αυτό τον τρόπο έσπασε μια παράδοση που είχε δημιουργήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε παραμείνει αήττητη για εννέα διαδοχικά ματς πρωταθλήματος ανεξάρτητα έδρας.

Η ΑΕΚ δεν έχει δεχθεί ούτε τέρμα σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις που έγιναν στο νέο της γήπεδο, ενώ την περσινή σεζόν, εκτός από τις δύο εντός έδρας νίκες είχε ακόμη μια για τα Stoiximan Playoffs στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 72 φορές με γηπεδούχο την ΑΕΚ για την Α’Εθνική/Super League και στα 48 παιχνίδια έχει επικρατήσει η ΑΕΚ, σε εννέα ο ΠΑΟΚ και υπάρχουν και 15 ισοπαλίες.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στις αναμετρήσεις ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και με 8 βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στην δεύτερη θέση με 7 είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης. Για τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γιακουμής και ο Γιώργος Κούδας με 4 γκολ έχουν τα περισσότερα.

Το πιο συχνό σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι το 2-0, το οποίο έχει εμφανιστεί 12 φορές, ενώ ακολουθεί το 1-0 με 10 παρουσίες και το 0-0 έχει σφραγίσει τις προσπάθειες τους 9 φορές.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε στις 8 Μαΐου 1960 και τελείωσε με 3-1 υπέρ της ΑΕΚ. Οι Αμπος, Νεστορίδης, Πετρίδης σκόραραν για τους γηπεδούχους και ο Χαβανίδης σημείωσε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην ιστορία της Α’Εθνικής/Super Legague.

72 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

48 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

15 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 141-50»

To άρθρο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 LIVE: Δοκάρι με Πόνσε η Ένωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Στο Ναύπλιο το Tour du Péloponnèse 2024

Εβδομήντα αυτοκίνητα από 20 χώρες που συμμετέχουν φέτος στο Tour du Peloponnese 2024, καλούνται να διανύσουν με τ΄αυτοκίνητα – αντίκες 1200 χιλιόμετρα, σε διάστημα 10 ημερών με τελικό προορισμό το Λουτράκι. Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Γιάννης Καράμπελας Αλυτάρχης Tour du Peloponnese 2024…

Η Ελληνίδα δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του κόσμου

Η Κωνσταντίνα Σωτηρίου, μια 25χρονη Ελληνίδα δασκάλα, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο. Η 25χρονη συμμετείχε στον διαγωνισμό Miss Cosmo International 2024 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ho Chi Min του Βιετνάμ. Η ίδια είχε προετοιμαστεί εντατικά για τον διαγωνισμό για μήνες στο Πουέρτο Ρίκο, εκπαιδευόμενη από…

Αποκάλυψη-σοκ για τον stalker της Πάολα: «Πίστευε πως το παιδί μου είναι δικό του» (vid)

Ο stalker είναι ένα άτομο που παρενοχλεί το θύμα του με διάφορες μεθόδους και σε τέτοιο βαθμό, που του προκαλεί φόβο και ανησυχία. Σε ακραίες περιπτώσεις, το θύμα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ακόμα και την καθημερινότητά του. Θυμίζουμε άλλωστε και την πρόσφατη ανάλογη περιπέτεια του Γιάννη Πλούταρχου. Η Πάολα…