Καίτη Γαρμπή και Γιάννης Τσορτέκης οι ambassadors της φετινής Ημέρας Ελληνικού Κινηματογράφου

05/03/2024

Καίτη Γαρμπή και Γιάννης Τσορτέκης είναι οι φετινοί ambassadors της φετινής Ημέρας Ελληνικού Κινηματογράφου.

Καίτη Γαρμπή και τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη, που ανταποκρίθηκαν στην πρόταση να είναι οι ambassadors της «Ημέρας Ελληνικού Κινηματογράφου». Στη φωνή τους προστίθεται και η φωνή της ηθοποιού Μαρίας Καλλιμάνη, αντιπρόεδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η οποία στηρίζει έμπρακτα τη δράση.

Με κεντρικό σύνθημα τη φράση «Σινεμά στη γλώσσα μας», το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προετοιμάζεται για την φετινή «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου», μια δράση του που θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

«Το ΕΚΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει την ‘Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου’ σε μια χρονική στιγμή που ένας χώρος πολιτισμού, η κινηματογραφική αίθουσα, απειλείται πανευρωπαϊκά. Σκοπός του είναι να φέρει το ελληνικό σινεμά σε κάθε πόλη της Ελλάδος, όπου υπάρχει ο φυσικός χώρος για την προβολή του, η κινηματογραφική αίθουσα» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΚ.

Όλες οι ελληνικές ταινίες της περιόδου 2020-23, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, είναι προσβάσιμες με τιμή εισιτηρίου 3 εύρω χάρη στη δράση αυτή, η οποία απευθύνεται σε όλες τις αίθουσες της επικράτειας και θα επιδοτηθεί με το ποσό των 290.000 ευρώ. Στη δεξαμενή αυτή ταινιών, προστίθενται και όλα τα έργα (μυθοπλασίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και animation) που παρήχθησαν ή ενισχύθηκαν από τα ειδικά προγράμματα Covid-19 του υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΚΚ.

To άρθρο Καίτη Γαρμπή και Γιάννης Τσορτέκης οι ambassadors της φετινής Ημέρας Ελληνικού Κινηματογράφου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​  

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…