Κάτω από τον Ίσκιο της Μπασκέτας

28/03/2024

Με πηγή έμπνευσης το αστείρευτο πάθος του για το μπάσκετ ο Ανδρέας Τσεμπερλίδης μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο με ιστορίες και περιγραφές που σχημάτισαν τον χώρο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα!

Ένα βιβλίο γεμάτο μπασκετικές ιστορίες, με περιγραφές αγώνων που κάνουν τον αναγνώστη να νιώθει ότι ζει τις στιγμές αυτές μαζί με τους φιλάθλους που βίωσαν το σουτ που άλλαξε την ιστορία, τον πανηγυρισμό της νίκης που μόνο μπορούσαν να ονειρευτούν, τα ταλέντα και τους ήρωες να γεννιούνται μπροστά στα μάτια τους. Ένα βιβλίο που οι λάτρεις του μπάσκετ θα αγαπήσουν γιατί θα θυμηθούν όλες αυτές τις μαγικές στιγμές αλλά και για τους υπόλοιπους γιατί θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια κρυφή ματιά σε έναν κόσμο που έχει κλέψει τις καρδιές εκατομμυρίων φιλάθλων!

Το «Κάτω από τον Ίσκιο της Μπασκέτας» κυκλοφόρησε στις 17 Φεβρουαρίου 2024 από την Ελληνοεκδοτική.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ανδρέας Τσεμπερλίδης, γεννήθηκε το 1980 στην Πάτρα, αλλά από την ηλικία των δέκα ετών έγινε κάτοικος Αθηνών. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας υπέροχης κόρης και από το 2002 υπηρετεί ως μόνιμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας.Και η σχέση του με το μπάσκετ; Αυτή του απλού φιλάθλου, του λάτρη του αθλήματος και των ανθρώπων του, αυτών που έζησαν τις ιστορίες που ξεκίνησε να γράφει στο “The Basketbook” και έφτασαν να γίνουν το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

Η περίληψη:

Κλείσε λίγο τα μάτια, καθάρισε το μυαλό σου από τις χιλιάδες έγνοιες της καθημερινότητας και κάνε ένα νοερό ταξίδι…

Τι βλέπεις; Σου θυμίζει τίποτα αυτό το παιδί των δώδεκα, δεκατριών χρονών; Ναι, δεν γελιέσαι, εσύ είσαι. Εσύ που στέκεσαι στη μέση ενός τσιμεντένιου γηπέδου, εσύ που δένεις τα κορδόνια από τα καινούργια σου παπούτσια με ιεροτελεστία, εσύ που στα αυτιά σου ο ήχος τής μπάλας του μπάσκετ ακούγεται σαν την ομορφότερη μελωδία.

Συνέχισε να έχεις τα μάτια σου κλειστά˙ μόνο έτσι θα συνεχίσουν να περνάνε από μπροστά σου σαν φωτογραφίες οι εικόνες από ένα αόρατο άλμπουμ: Η πρώτη σου φορά που πήγες σε έναν αγώνα μπάσκετ˙ η στιγμή που είδες, έστω και από απόσταση, αυτούς τους ήρωες –που μέχρι τότε χάζευες στην τηλεόραση– να κάνουν τα μαγικά τους και αναρωτιόσουν αν είναι άνθρωποι.

Και ύστερα ονειρεύτηκες ότι εσύ ήσουν αυτός με το νούμερο 6 στη φανέλα του, το 5, το 7 ή το 23. Εσύ ήσουν αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι σε ένα κατάμεστο γήπεδο με χιλιάδες να σε αποθεώνουν και έγινες κομμάτι της ιστορίας.

Γιατί κάθε στιγμή που σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη ένα παιδί «σκάει» την μπάλα για πρώτη φορά, η ιστορία του μπάσκετ γράφεται ξανά απ’ την αρχή.

Ας τη θυμηθούμε λοιπόν…

ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε το βιβλίοhttps://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/katw-apo-ton-iskio-tis-basketas?fbclid=IwAR1hVnbAayDnleOivSfh0BJGnqdBmOXhkoMpdoDh4r2kGevb-IwhJniqSXQ

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…