Από καλοκαίρι… χειμώνα – Βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας έως 16 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο

15/04/2024

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι σε 5 μέρες ο καιρός θα έχει αλλάξει δραματικά και το θερμόμετρο θα έχει σημειώσει βουτιά περίπου 16 βαθμών Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με μια ανάρτησή του έκανε λόγο για εντυπωσιακή πτώση του υδραργύρου, σημειώνοντας πως μέχρι το Σάββατο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακά πτώση μέχρι 16 βαθμούς και τα θερμόμετρα σε κάποιες περιοχές θα φτάσουν τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, σημειώνει πως από την Τετάρτη αρχικά θα σημειωθούν λασποβροχές και το Σάββατο βροχές.

Τονίζει πως αύριο και μεθαύριο θα είναι αυξημένες οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σύγκριση θερμοκρασιών Δευτέρας και Σαββάτου: 

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καλημέρα! Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες. Μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών! Επίσης την Τετάρτη (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα ,τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ).

 

Ακολουθούν παραδείγματα πτώσης της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις καθώς και ο χάρτης με τη μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης.

Καλή εβδομάδα!»

To άρθρο Από καλοκαίρι… χειμώνα – Βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας έως 16 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

Άνδρας περπατούσε ολόγυμνος στη λεωφόρο Κηφισού -Έκπληκτοι οι οδηγοί [βίντεο]

Μάρτυρες σε ένα περίεργο θέαμα έγιναν οι οδηγοί που έπρεπε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της Λαχαναγοράς, όπου ένας άντρας εθεάθη να περπατάει… γυμνός. Έκπληκτοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων έβλεπαν έναν άνδρα να κινείται γυμνός σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής. Περπατούσε χωρίς να φορά…

Βίντεο-σοκ δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Όπως κατήγγειλε η ίδια συνοδεία του πατέρα της, υποβάλλοντας μήνυση στο ΑΤ Γλυφάδας, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας, σε σημείο που είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά της ηλικίας της, αρχικά δέχθηκε επίθεση από…

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Instagram Avatar στο iPhone

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Instagram έχει πιαστεί πολλές φορές να καταργεί τις λειτουργίες του Snapchat στο φως της ημέρας και ακόμη και μετά από αυτό, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα χάπι για την ανακούφιση. Η Meta κυκλοφόρησε πρόσφατα το Bitmoji, ουπς, τα Avatars στο Instagram, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο…