Τουρκία: Φυλάκιση 12 ετών σε Έλληνα πολίτη για κατασκοπεία – «Τον βασάνισαν, υπέγραψε γραμμένη ομολογία» λέει ο γιος του

29/10/2022

Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία προχώρησε ο γιος ενός Έλληνα πολίτη που καταδικάστηκε από την Τουρκία, με 12 χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία.

Συγκεκριμένα, στον 67χρονο Έλληνα πολίτη, -με καταγωγή από τη Συρία-Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επιβλήθηκαν συνολικά 12 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκισης, καθώς κατηγορείται από την Τουρκία για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον γιο του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του το 2014 έφυγε στη Ράκα της Συρίας μόνη της, αφήνωντας απλά ένα γράμμα. Ο πατέρας του πήγε στη Συρία για να τη φέρει πίσω. Έτσι, μόλις γύρισε (στην Τουρκία) επικοινώνησαν μαζί του οι αστυνομικοί. Αυτό έγινε μέχρι το 2017, όπου σκοτώθηκε η μητέρα, οπότε ο Αμπάρα δεν ξανα πήγε στη Συρία.

Ο Αμπάρα από το 2017-20 δεν πήγαινε ούτε στην Τουρκία ούτε στη Συρία, σύξφωνα με το γιο του, ενώ το 2020 άρχισε επιχείρηση με χαλιά και μαζί με Έλληνα συνεργάτη το πήγαιναν και έρχονταν στο Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να αγοράσουν χαλιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, εκεί τους επιτέθηκε μία ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

«Οι Τούρκοι τον κατηγορούν για κατασκοπεία κατά της Τουρκίας υπέρ της ΕΥΠ, λόγω της επίσκεψής του στη Συρία, όπου εκεί είχε μιλήσει με κάποιους, αλλά είχε μιλήσει και με ανθρώπους στην Ελλάδα για την κατάσταση στη Συρία», ανέφερε.

Δημοφιλή Θέματα

Latest from Blog

«Μην σε γ@μ@σ@ πατσαβούρα, π@@τ@ν@, χοντρή»: Αδιανόητος τσακωμός γυναικών μέσα σε συρμό του Προαστιακού! (video)

Καυγάς σε Προαστιακό: Η αλήθεια είναι πως στην μετά covid επόχη ζούμε στην χώρα της παράνοιας. Σαν να μην τσίμπησε όλους μια μύγα τσετσέ. Κάπως έτσι και οι γυναίκες που θα δούμε στο παρακάτω βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ένας επικός τσακωμός μέσα σε συρμό του Προαστικού με…

Συγκινεί ο Δημήτρης Σταρόβας στην πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή, μετά την περιπέτεια με την υγεία του (video)

Στο Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών στην Κύπρο βρέθηκε χθες (3/9) ο Δημήτρης Σταρόβας, στην πρώτη του εμφάνιση πάνω στη σκηνή μετά το εγκεφαλικό που υπέστη τον Μάιο. Αφορμή στάθηκαν τα 33 χρόνια από την ίδρυση του συγκροτήματος «Άγαμοι Θύται». Ο Τάσος Τρύφωνος, που ήταν μεταξύ των θεατών, απαθανάτισε με το κινητό…