Ιδιαίτερη αγάπη στις νυχτερινές πίστες είχε ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης που κατηγορείται για τα 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες στον Πειραιά, από τα οποία τα κέρδη εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσαν τα 5.000.000 ευρώ.
Αυτό αποδεικνύεται από τις δημοσιεύσεις του στα σόσιαλ μίντια που διατηρούσε, καθώς συνήθιζε να «ανεβάζει» βίντεο από τις νυχτερινές εξόδους του.
Πολυδιάστατος ο ρόλος του αρχηγού
Πρόκειται για τον άνθρωπο με τα… «χίλια πρόσωπα», που διηύθυνε και κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ενώ έβρισκε και τις ποσότητες των ναρκωτικών που διακινούσαν, μεριμνούσε για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς, την οργάνωση της αποστολής των ναρκωτικών από τον Παναμά σε χώρες της Ευρώπης και της απόκρυψης αυτών σε container, με νόμιμο φορτίο, με κατεύθυνση τη χώρα μας.
Είχε καταφέρει να αποκτήσει γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα στη χώρα του, με διαφορετικά στοιχεία από τα πραγματικά του.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάλαβαν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε απασχολήσει το 2017 για τη συμμετοχή του σε κύκλωμα που παρασκεύαζε Captagon (τα γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών») σε κρυφό εργαστήριο στη Νέα Πέραμo, μετά την έρευνα που έκαναν στο σπίτι του, εκεί όπου εντόπισαν πλήθος εγγράφων.
Τον αναγνώρισε ο… αδελφός του
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, για να είναι 100% σίγουροι, κινητοποίησαν τον αδελφό του, τον οποίο οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έτσι ώστε να τον… αναγνωρίσει.
Ανάμεσα στα έγγραφα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του ήταν φωτοτυπία της κατάθεσης που είχε δώσει τον Μάρτιο του 2017 υπάλληλος του ΣΔΟΕ για την τότε υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλεκόταν ο Αλβανός συλληφθείς, καθώς και ληξιαρχική βεβαίωση από τον Νοέμβριο του 2009, βάσει της οποίας τα δύο ονόματα που χρησιμοποιούσε ήταν… ένα πρόσωπο! Ο ίδιος!
Ο 64χρονος «Πάμπλο»
Βασικό μέλος του κυκλώματος ήταν και ένας 64χρονος Έλληνας, γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Πάμπλο». Φέρεται να ήταν ο άνθρωπος του καρτέλ στη Λατινική Αμερική, ενώ είχε συλληφθεί το 2012 στην Κόστα Ρίκα για τρομοκρατία.
Όπως προκύπτει, είχε στηθεί ένα δίκτυο «συνεργατών» στο εξωτερικό από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για άτομα τα οποία είχαν αναλάβει την προμήθεια, την αγορά, την τοποθέτηση και την απόκρυψη μέσα σε container, με νόμιμο περιεχόμενο, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Παναμά, με προορισμό την Ελλάδα.
Αυτά τα άτομα επιχειρούν να ταυτοποιήσουν οι Αρχές, όπως και τα άτομα που είχαν έδρα στην Ελλάδα και ήταν υπεύθυνα για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Το δρομολόγιο των 210 κιλών κοκαΐνης
Η ποσότητα των 210 κιλών προμηθεύτηκε μέχρι και τις 30/3, στον Παναμά, από τους συνεργούς των μελών του κυκλώματος που συνελήφθησαν, αρχηγός της οποίας φέρεται να είναι ο 48χρονος Αλβανός συλληφθείς, με τα τέσσερα διαφορετικά ονόματα , γνωστός ως «Αντρέας».
Το βράδυ της Κυριακής 19/05/2024, τα ναρκωτικά εισήχθησαν διά θαλάσσης στη χώρα μας, μέσω του εμπορευματοκιβωτίου, στο οποίο και εντοπίστηκαν.
Προκειμένου να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκονταν τα ναρκωτικά, είχαν τοποθετήσει GPS στις συσκευασίες. Οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα από την εξέταση αυτών των συσκευών έτσι ώστε να αποκτήσουν ίσως στοιχεία για το δρομολόγιο των ναρκωτικών, καθώς έχουν σταλεί για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται και οι ιδιόχειρες σημειώσεις που είχαν οι συλληφθέντες. Ενδεικτικά, ο φερόμενος αρχηγός είχε τουλάχιστον έα μαύρο μπλοκ ιδιόχειρων σημειώσεων με αναγραφόμενα χρηματικά ποσά. Ωστόσο, και ο «Pablo» είχε αρκετές σημειώσεις, που πλέον βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, και συγκεκριμένα:
5 σελίδες σημειωματαρίου, με χειρόγραφες σημειώσεις, με αναγραφόμενα ποσά, ονόματα και ονόματα χωρών,
3 σελίδες από σημειωματάρια, με ιδιόχειρες σημειώσεις, με αναγραφόμενα ποσά, ονόματα και ονόματα χωρών.
Και δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνης
Όσον αφορά το νέο φορτίο κοκαΐνης 100 κιλών που βρέθηκε σε κοντέινερ που μετέφερε γαρίδες, αρμόδιες πηγές ενημέρωσης μιλώντας στο iefimerida.gr σημείωναν πως εκτιμάται ότι οι αποστολείς είναι τα ίδια άτομα που έστειλαν και τα 210 κιλά κοκαΐνης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου να πουν ότι και οι παραλήπτες ήταν οι ίδιοι.
Για αυτό τον λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία, με την έρευνα να είναι «ανοικτή».