Μπορεί να έχετε τα χρήματα (λέμε τώρα) για να αγοράσετε μία Ferrari, αλλά θα πρέπει να τηρήσετε και πέντε “άγραφους” κανόνες.
1. Θέλετε να μπείτε στο κλαμπ ιδιοκτητών της Ferrari; Πιάστε φιλίες με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο.
Όσα χρήματα και εάν έχει κανείς, δεν μπορεί απλά να πάει στο Μαρανέλο και να ζητήσει μια Ferrari. Ο τοπικός σας αντιπρόσωπος θα είναι το πρώτο σημείο επαφής σας με τη διάσημη ιταλική μάρκα. Εκεί, οι υπεύθυνοι ελέγχουν το ιστορικό κάθε υποψήφιου αγοραστή. Εάν καταφέρετε να περάσετε τους ελέγχους και ο αντιπρόσωπος κρίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε μία Ferrari, τότε θα έχετε πρόσβαση στα πιο απλά μοντέλα του brand. Μόνο όταν έχετε αγοράσει μερικά από αυτά θα σας δοθεί το δικαίωμα να αποκτήσετε μία Ferrari περιορισμένης έκδοσης.
2. Εάν μεταπωλήσετε την Ferrari σας, θα μπείτε στη μαύρη λίστα.
Στις περισσότερες εταιρείες αυτής της κατηγορίας, ο χρόνος αναμονής για ένα αυτοκίνητο είναι μεγάλος. Για αυτό και στις αυτοκινητοβιομηχανίες δεν αρέσει καθόλου όταν οι πελάτες τους πουλάνε το αυτοκίνητο που μόλις παρέλαβαν ή ακόμα και τη θέση τους στην «ουρά», για να βγάλουν κέρδος. Όμως, η Ferrari έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες. Για τα limited edition μοντέλα ισχύει απαγόρευση μεταπώλησης για δύο χρόνια. Βέβαια, με δεδομένο ότι αυτά τα μοντέλα μπορούν εύκολα να πουληθούν σε τιμές διπλάσιες από εκείνες του εργοστασίου, κάποιοι δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό. Όμως σε αυτή την περίπτωση, μπαίνουν σε μαύρη λίστα από τη Ferrari, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν διστάζει ακόμα και να κινηθεί νομικά εναντίον τους.
3. Εάν κάνετε τροποποιήσεις, η Ferrari θα θυμώσει.
Η Ferrari πιστεύει ότι τα αυτοκίνητά της αγγίζουν ήδη την τελειότητα και άρα θα ήταν ιεροσυλία να προσπαθήσει κάποιος να τα αλλάξει μετά την αγορά. Ξεχάστε λοιπόν το ενδεχόμενο να βάψετε τη Ferrari σας άλλο χρώμα, να την καλύψετε με πλαστική μεμβράνη ή να προσθέσετε οποιοδήποτε αξεσουάρ δεν βγήκε από το εργοστάσιο.
4. Εάν δεν προσέχετε τη Ferrari σας, δεν θα αποκτήσετε ποτέ άλλη.
Μόλις αγοράσετε την Ferrari σας, η εταιρεία περιμένει από εσάς να την οδηγείτε σωστά και να την συντηρείτε στην εντέλεια. Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, που είχε μία μεγάλη συλλογή από Ferrari, φημολογείται ότι κάποια στιγμή έχασε το ενδιαφέρον του για αυτές, με αποτέλεσμα να τις αφήσει ξεχασμένες σε μια αποθήκη. Από τότε, δεν εθεάθη ποτέ να κυκλοφορεί με μια νέα Ferrari, κάτι που υποδηλώνει ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία απλώς σταμάτησε να του πουλά αυτοκίνητα.
5. Εάν χρησιμοποιείτε τη Ferrari σας για διαφήμιση, θα υποστείτε τις συνέπειες.
Ο Ελβετός σχεδιαστής Philipp Plein δέχθηκε αγωγή από τη Ferrari το 2017. Ο λόγος; Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δυσαρεστήθηκε γιατί ο σχεδιαστής ανέβαζε στα social media προϊόντα της συλλογής μόδας του, φωτογραφημένα πάνω στη Ferrari του. Το 2018, ο Plein χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο σε ένα fashion show του, με την Ferrari να διαμαρτύρεται ότι ο σχεδιαστής εκμεταλλεύεται τη διασημότητα του brand της για να πουλήσει τα δικά του προϊόντα. Μάταια ο Plein υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο του ανήκει και άρα είναι ελεύθερος να το κάνει ό,τι θέλει. Τελικά, έχασε την υπόθεση και αναγκάστηκε να πληρώσει 300.000 ευρώ.
moneyreview.gr