Το 29% των Ελλήνων εργοδοτών προβλέπουν αύξηση προσλήψεων, το 20% μείωση, ενώ το 48% δεν αναμένουν αλλαγές. Ένα 3% παραμένει αβέβαιο.
Σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup, στην οποία συμμετείχαν 525 Έλληνες εργοδότες, οι προσδοκίες απασχόλησης στην Ελλάδα παραμένουν σε διψήφιο ποσοστό για το πρώτο τρίμηνο του 2025, παρά τη μείωση των προθέσεων προσλήψεων από 19% σε 12%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 19η θέση στις προσδοκίες απασχόλησης, 13 μονάδες κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το 29% των Ελλήνων εργοδοτών προβλέπουν αύξηση προσλήψεων, το 20% μείωση, ενώ το 48% δεν αναμένουν αλλαγές. Ένα 3% παραμένει αβέβαιο.
Ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας κατατάσσεται ως ο πιο ανταγωνιστικός στην Ελλάδα, με δείκτη 35%, παρά την πτώση κατά 15 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο δείκτης σημείωσε αύξηση 2 μονάδων από το αντίστοιχο διάστημα του 2024. Η Ελλάδα διατηρεί την τρίτη θέση παγκοσμίως στις προοπτικές προσλήψεων στον συγκεκριμένο κλάδο, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο κλάδος της Βιομηχανίας και Κατασκευών με δείκτη 21%, καταγράφοντας αύξηση 7 μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 8 μονάδων από το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Ο κλάδος των Χρηματοοικονομικών και του Real Estate ακολουθεί με δείκτη 18%, εμφανίζοντας πτώση 12 μονάδων σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2024, αλλά αύξηση 11 μονάδων από το πρώτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, σχολίασε ότι η στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας επιβαρύνει τους οργανισμούς παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα οι προοπτικές απασχόλησης αν και μειωμένες, παραμένουν ισχυρές. Ο ίδιος ανέδειξε τον κλάδο των Υπηρεσιών Επικοινωνίας ως πρωταγωνιστή, με τις εταιρείες να επενδύουν στην ενίσχυση της ψηφιακής τους παρουσίας, ενώ αναφέρθηκε και στη δυναμική των κλάδων της Βιομηχανίας και των Κατασκευών λόγω επενδύσεων σε υποδομές και βιομηχανικές μονάδες, καθώς και των Χρηματοοικονομικών και του Real Estate, όπου κυριαρχούν επενδύσεις σε ακίνητα και νέες τεχνολογίες.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές απασχόλησης παραμένουν σταθερές στο 25% για το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 40.413 εργοδότες από 42 χώρες. Το 41% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση προσλήψεων, το 16% μείωση, το 40% καμία αλλαγή, ενώ το 3% παραμένει αβέβαιο.
Η Ινδία ηγείται παγκοσμίως με τις υψηλότερες προοπτικές απασχόλησης, φτάνοντας στο 40%, ενώ η Βόρεια Αμερική εμφανίζει τις ισχυρότερες προοπτικές ανά περιοχή με δείκτη 32%. Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ακολουθεί με δείκτη 27, ενώ η Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) καταγράφει πτώση δύο μονάδων, με δείκτη 19%.
Το 29% των Ελλήνων εργοδοτών προβλέπουν αύξηση προσλήψεων, το 20% μείωση, ενώ το 48% δεν αναμένουν αλλαγές. Ένα 3% παραμένει αβέβαιο.Σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup, στην οποία συμμετείχαν 525 Έλληνες εργοδότες, οι προσδοκίες απασχόλησης στην Ελλάδα παραμένουν σε διψήφιο ποσοστό για το πρώτο τρίμηνο του 2025, παρά τη μείωση των προθέσεων προσλήψεων από 19% σε 12%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 19η θέση στις προσδοκίες απασχόλησης, 13 μονάδες κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το 29% των Ελλήνων εργοδοτών προβλέπουν αύξηση προσλήψεων, το 20% μείωση, ενώ το 48% δεν αναμένουν αλλαγές. Ένα 3% παραμένει αβέβαιο. Ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας κατατάσσεται ως ο πιο ανταγωνιστικός στην Ελλάδα, με δείκτη 35%, παρά την πτώση κατά 15 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο δείκτης σημείωσε αύξηση 2 μονάδων από το αντίστοιχο διάστημα του 2024. Η Ελλάδα διατηρεί την τρίτη θέση παγκοσμίως στις προοπτικές προσλήψεων στον συγκεκριμένο κλάδο, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο κλάδος της Βιομηχανίας και Κατασκευών με δείκτη 21%, καταγράφοντας αύξηση 7 μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 8 μονάδων από το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Ο κλάδος των Χρηματοοικονομικών και του Real Estate ακολουθεί με δείκτη 18%, εμφανίζοντας πτώση 12 μονάδων σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2024, αλλά αύξηση 11 μονάδων από το πρώτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς. Ο διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, σχολίασε ότι η στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας επιβαρύνει τους οργανισμούς παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα οι προοπτικές απασχόλησης αν και μειωμένες, παραμένουν ισχυρές. Ο ίδιος ανέδειξε τον κλάδο των Υπηρεσιών Επικοινωνίας ως πρωταγωνιστή, με τις εταιρείες να επενδύουν στην ενίσχυση της ψηφιακής τους παρουσίας, ενώ αναφέρθηκε και στη δυναμική των κλάδων της Βιομηχανίας και των Κατασκευών λόγω επενδύσεων σε υποδομές και βιομηχανικές μονάδες, καθώς και των Χρηματοοικονομικών και του Real Estate, όπου κυριαρχούν επενδύσεις σε ακίνητα και νέες τεχνολογίες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές απασχόλησης παραμένουν σταθερές στο 25% για το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 40.413 εργοδότες από 42 χώρες. Το 41% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση προσλήψεων, το 16% μείωση, το 40% καμία αλλαγή, ενώ το 3% παραμένει αβέβαιο. Η Ινδία ηγείται παγκοσμίως με τις υψηλότερες προοπτικές απασχόλησης, φτάνοντας στο 40%, ενώ η Βόρεια Αμερική εμφανίζει τις ισχυρότερες προοπτικές ανά περιοχή με δείκτη 32%. Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ακολουθεί με δείκτη 27, ενώ η Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) καταγράφει πτώση δύο μονάδων, με δείκτη 19%.#ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ #ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ